Debuten avklarad, ordning på startlinjen och härliga EM- upplevelser för Götaungdomar!

Det kom att bli en fantastisk helg för Svensk Friidrott när europamästerskapen inomhus avgjordes på hemmaplan i Göteborg och Scandinavium den gångna helgen. Ni har säkert läst om de svenska medaljerna och om Stefan Olssons minst sagt värdiga avslutning som förbundskapten. Vi säger grattis till medaljörerna och till Stefan som nu antar nya utmaningar som idrottschef på Svenska Friidrottsförbundet!

Filip Lööv var, som sagt, först ut bland svenskarna redan under fredagens tävlingar. I försöken över 60 meter häck sprang Filip i det fjärde och sista heatet. Filip noterade 8.02, en bit från det personliga rekordet på 7.87 men med det var mästerskapsdebuten i blågult avklarad och Filip har nu känt på hur det är att tävla mästerskap med allt vad det innebär! Det var hög klass på herrarnas häcklöpning och det kom att krävas 7.78 för vidareavancemang till semifinal.

Filip var ivrigt påhejad av truppen med unga götister på plats. Det blev en tidig fredagsmorgon för de 13 ungdomar, ledda av Håkan Uttman och Sanna Holm, som åkte tåg ner till Göteborg för att tillsammans bo i Fäktningslokalen ett stenkast från Skandinavium och titta på inomhus- EM i friidrott. Det var ett förväntansfullt gäng som åkte ner och ett mycket glatt men trött gäng som åkte med hem. De hann få se bra friidrott, träffa medaljörerna och få i stort sett hela den svenska truppens autografer. En hel del internationella namn lades till autografsamlingen också och gänget hann även med att gå i affärer mellan tävlingspassen.

Max Nero visade upp sina språkfärdigheter då han var framme och pratade ryska med Darya Klishina som vann längdhoppet för damer. Samtalet resulterade i autograf och bild!

Max var även framme med sina språkkunskaper när det var dags för middag, då pratade han med kyparen på kinesiska. På det hela taget hade gänget en härlig friidrottshelg i Göteborg!

Ytterligare en götist var på plats i Scandinavium. Stefan Appel agerade startdomare under mästerskapet. Med ansvar för startergänget såg Stefan till att alla startprocedurer gick regelrätt och rättvist till och att tiderna hölls. Strålande jobb av funktionär Appel!

Här är Stefan med sin ”refereebindel” mitt under brinnande EM- tävlingar.

Nu blickar vi närmast mot ungdoms- SM i Malmö kommande helg!

/Johan