Kim Amb till Karlstad Grand Prix den 23 juli

Spjutkastaren Kim Amb kommer till Karlstad för Karlstad Grand prix den 23 juli. Svensken är just nu världsåtta i grenen efter en magnifik säsongsinledning. I slutet på maj månad kastade Kim en tävling i tyska Dessau, den bästa tävlingen i hans liv.

Den blott 23-årige svensken kastade då personligt rekord med över 2 meter när spjutet landade på 84.33. Med det slutade Kim 2:a i tävlingen efter Tero Pitkämäki men före många av världens bästa spjutkastare. En av dem var norrmannen och tvåfaldige olympiamästaren Andreas Thorkildsen.

Nu vill Kim alltså komma till Tingvalla IP för ännu en bra tävling och för att attackera banrekordet. Ingen mindre än Patrik Bodén innehar banrekord på sin hemmaarena. Rekordet sattes i samband med Lemmingiaden 1994 och lyder 85.42. Med andra ord fattas en dryg meter för Kim.

–          Jag ser mycket fram emot att kasta på Tingvalla igen. Det är alltid skön stämning och bra stöd från publiken. Att den svenske rekordhållaren Patrik Bodén dessutom brukar vara funktionär gör ju en extra motiverad!

Arrangören lovar att Kim ska få bra motstånd vilket innebär att några av väldens just nu bästa spjutkastare gör Kim sällskap till Värmland och Karlstad den 23 juli.

Sedan tidigare vet vi att Michel Tornéus hoppar längdhopp vid Karlstad Grand Prix och att släggtävlingen kommer att bli en av huvudgrenarna då tävlingen i år ingår i Hammer Throw Challenge.

Biljetter finns till försäljning via kansliet eller www.folksamgrandprix.se

/Johan