Erica Jarder hoppar längdhopp vid Karlstad Grand Prix den 23 juli

Sveriges färskaste stjärna på den internationella friidrottsscenen kommer till Karlstad för att hoppa längdhopp. Genombrottet kom under inomhus- EM i Göteborg i mars där det blev en tredjeplats och bronsmedalj efter personligt rekord i finalen med 6.71. Nu kommer Erica Jarder till Värmlands friidrottsarena nummer ett, Tingvalla IP, för att hoppa långt vid Karlstad Grand Prix.

Under säsongsinledningen har Erica radat upp fina placeringar i Diamond League när hon varit 7, 5, 4:a i Doha, New York och Oslo. Banrekordet på Tingvalla IP är 6.58 och innehas av Carolina Klüft, för VM- kval (A-gränsen) krävs 6.75. Årsbästat utomhus lyder på 6.66 men Jarder är stabil över 6.50. Räkna med att banrekordet och VM- kvalgränsen hänger löst den 23 juli.

Det ska bli spännande att hoppa i Karlstad, jag har hört om och sett den engagerade publiken i Karlstad och hoppas på god hjälp från dem. Sen är det såklart inspirerande med Carolina Klüfts banrekord, säger Erica.

Erica Jarder är ännu en i raden av svenska toppfriidrottare som kommer till Karlstad Grand Prix tisdagen den 23 juli.

Erica blir en ny bekantskap för Tingvallapubliken, det känns såklart bra att Värmlandspubliken får chansen att skapa relationer även till våra nya friidrottsstjärnor, säger Johan Engberg, tävlingsansvarig på Göta.

Sedan tidigare vet vi att Michel Tornéus hoppar längdhopp vid Karlstad Grand Prix och att släggtävlingen kommer att bli en av huvudgrenarna då tävlingen i år ingår i Hammer Throw Challenge. Vi vet också att Kim Amb kastar spjut och jagar Patrik Bodéns banrekord på 85.42.

Biljetter köper du via www.folksamgrandprix.se

/Johan