Högklassigt kvinnligt höjd med Jungmark, Skoog och Dronsfield

Vid Karlstad Grand Prix den 23 juli kommer kvinnliga höjdhoppet vara en av höjdpunkterna. Inomhus-EM-tvåan Ebba Jungmark möter bl.a. IF Göta Karlstads stjärnduo Sofie Skoog och Victoria Dronsfield. Ebba var åtta vid lördagens Diamond League-gala i Paris efter att hoppat 1.85. Hennes form är på väg uppåt men för närvarande har hon både Sofie och Victoria före sig i den svenska årsbästastatistiken: http://www.friidrott.se/rs/arsbasta.aspx?season=30&class=k .

Framförallt har Sofie Skoog visat framfötterna under årets utomhussäsong. Hon har ett årsbästa på 1.90 och blev av www.friidrott.se utsedd till månadens friidrottare i Sverige i maj. Det är med stor entusiasm som Sofie ser fram emot Karlstad Grand Prix.

– Jag har längtat efter Karlstad GP hela sommaren och det är en av sommarens absolut roligaste tävlingar. Publiken kommer så nära och många bland dem är nära och kära. Jag är jätteladdad för höga höjder.

Nu på förmiddagen deltar Sofie i kvinnliga höjdhoppskvalet vid Universiaden i ryska Kazan.

Med tanke på Ebba Jungmarks sena säsongsstart är det extra viktigt för henne att få bra tävlingar inför VM i Moskva. Därför är Karlstad Grand Prix en nyckeltävling för den svenska hjältinnan från Inomhus-EM i Göteborg tidigare i år.

– Karlstad GP kommer att bli min fjärde tävling på säsongen och sista inför VM så jag hoppas att jag är i kanonform. Karlstad bjuder alltid upp till bra tävlingar, så är solen och publiken med oss kommer det att bli en tävling att minnas.

IF Götas Victoria Dronsfield gör en intressant start vid Junior- EM 22 i Tammerfors. Kvalet där genomförs på torsdag klockan 13.00. Efter denna mästerskapsinsats väntar Karlstad Grand Prix.

– Jag ser fram emot att tävla på hemmaplan, att ha sola i ögonen, karlstadspubliken i ryggen och hopp i benen när friidrott är som bäst!

Biljetter finns redan nu till försäljning via kansliet eller www.folksamgrandprix.se .