Final för Sofie i Universiaden

Idag hoppar Sofie Skoog (som häromdagen utsågs till månadens svenska friidrottare för maj månad) en spännande final i ryska Kazan där Universiaden genomförs. Klockan 18.00 är det dags för Sofie och vi säger lycka till!

Som ni vet pågår just nu en extremt intensiv mästerskapsvecka. Igår hoppade Victoria Dronsfield kval i höjdhopp vid JEM i Tammerfors. Det blev fin hoppning 1.82 men tyvärr hade det behövts 1.84 för en finalplats. Oerhört tight men bra jobbat av Victoria. För Freja Jernstig betydde försöksheaten på 100 meter ytterligare känningar i knävecken. Tiden blev därav 12.14 och den räckte inte till vidareavancemang. För Caroline Sandsjoe blev det bra löpning i försöken och nytt årsbästa med fina 11.88. Det hade dock krävts några hundradelar till för vidareavancemang till semifinal. Nu väntar stafett 4×100 meter för tjejerna.

I övrigt gläds vi åt svenska framgångar, bland annat vid ungdoms- VM där den svenska truppen imponerar. Självklart gläds vi extra åt den Värmländska 5:e platsen som Irene Ekelund tog på 100m meter igår. Vi säger grattis till den och lycka till på 200 meter!

/Johan