Många spontanfriidrottade med Göta under sommarlovet

Förra veckan togs sommarlovsprojektet med spontanfriidrottskvällar i mål. Under fem onsdagar mitt i den härliga sommaren har IF Göta turnérat runt i Karlstad och erbjudit spontanfriidrott. Projektet, som genomförts i samarbete med Karlstads kommun, har varit mycket populärt och lockade hela 37 friidrottssugna barn redan vid första tillfället. Då var det Ilanda IP som gällde den 10 juli. Sedan har turnén gått vidare via Kroppkärrs IP till Tingvalla IP, där man dagen efter Karlstad Grand Prix fick prova de glödheta banorna. Efter det besöktes Västerstrands IP innan säcken knöts ihop på Hammarö, närmare bestämt på Hammarlundens skolidrottsplats.

Rasmus Nim har varit projektledare för spontanfriidrottskvällarna och varje onsdag har han tagit friidrottsmaterial och redskap till de olika platserna. Barnen har sedan fritt fått nyttja redskapen under två timmars tid och det har verkligen lekts friidrott. Man har kunnat prova de flesta av friidrottens grenar varje gång och man har själv valt om man vill mäta och ta tid eller inte. Många föräldrar har närvarat under projektets gång och visat ett härligt engagemang på alla platser.

Vi har genom projektet visat att man med kreativitet kan friidrotta med mycket små medel i princip vart oms helst. Höjdhopp styr man enkelt upp med ett rep att hoppa över, vilken sandlåda som helst duger för längdhopp och stavhopp och leksaker från densamma kan självklart tjäna som häckar när det ska till att springas häck.

Totalt deltog 120 barn under de fem tillfällena och många av dem fick prova friidrott för första gången. Föreningen hoppas såklart få återkomma i ämnet spontanaktiviteter men hälsar samtidigt välkommen till friidrott under hösten när Söndagskul och Närfriidrott återigen drar igång!

Här nedan några härliga bilder från spontanfriidrottskvällarna!

IMG_20130731_181458

IMG_20130807_181639

IMG_20130807_182000PANO_20130807_182441

/Johan