Erica Jarder lockade många till föreningskvällen

Under gårdagskvällen hade IF Göta och Våxnäshallen finbesök i form av längdhopperskan Erica Jarder. Den färske VM- tian och EM- bronsmedaljören kom till Karlstad för att gästa föreningens medlemskväll. Samtidigt fick föreningens ungdomar chansen att träna och inspireras av en av sina förebilder. Erica är från Stockholm men bor och tränar numera i den danska huvudstaden Köpenhamn. 2013 var ett riktigt genombrottsår för Erica och redan tidigt i vintras renderade bra hoppning en plats i den truppen som skulle försvara de svenska färgerna vid inomhus- EM i Göteborg. I sista hoppet i längdhoppsfinalen slog Erica till med nytt personligt rekord 6.71 vilket kom att räcka till en tredjeplats och en bronsmedalj. Erica följde sedan upp detta med en strålande utomhussäsong med flera tävlingar över 6.50. På VM i Moskva blev hon 10:a och det blev framskjutna placeringar på flera Diamond League- tävlingar. På Karlstad Grand Prix blev det seger och tangerat banrekord för Tingvalla. Banrekordet delas med Carolina Klüft.

allatretjejer

Igår var alltså Erica Jarder på plats i Karlstad och Våxnäshallen för att träna med och inspirera våra Götaungdomar. 60- talet barn valde att delta fullt ut i längdhoppsträningen. Kvällen inleddes med uppvärmning tillsammans med två av föreningens elitaktiva, höjdhopperskan Sofie Skoog och sprintern Caroline Sandsjoe. Sedan tog Erica över och tillsammans med en annan elitaktiv, Simon Karlén, genomfördes ett träningspass i längdhoppets tecken.

erica_instruerar Längdhopp

Efter passet och sedvanlig nedjogg samlades alla ungdomar runt Erica för frågestund. Vi fick här veta att Erica bor och tränar i Köpenhamn numera, vi fick veta att längdhoppskollegan Michel Torneus är en skön kille och att nästa stora mål är inomhus- VM i polska Sopot i mars. Götamedlemmarna på plats fick också höra om att Erica var 19 år när hon på allvar började med längdhopp. Fram till dess tävlade och tränade Erica i flera av friidrottens grenar. Till sist fick vi också höra om drömmen om att hoppa 7 meter en dag!

frågestund

Besöket avslutades med autografskrivning och kön var lång till bordet där Erica signerade medlemskvällsinbjudningar. Vi säger tack till Erica och önskar henne lycka till i framtiden!

Autografskrivning

Besök Erica på Facebook och gilla hennes sida där!

Läs här i VF om Erica Jarders besök.

Under kvällen genomfördes också tipspromenad i idrottskunskap. Resultaten och de rätta svaren redovisas här nedan.

 

Ungdomar under 16 år

1:a Samuel Pahlenius

12 Rätt och 19 st på utslagsfrågan

2:a Hanna Törnberg

12 Rätt (16 st)

3:a Julia Björkman

12 Rätt (15 st)

 

16 år och äldre

1: Patric Östberg

11 Rätt (55 st)

2:a Camilla Jansson

10 Rätt (10 st)

3:a Örjan Gustavsson

8 Rätt (22 st)

 

1.Triathlon innehåller 3 grenar vilka då?

  X.  Cykling, simning, löpning

2. Vilken stad var värd för sommar-OS 1912?

  2. Stockholm

3. Många kommer ihåg VM-bronset 1994 i fotboll, vilket lag mötte Sverige i bronsmatchen?

  X.  Bulgarien

4. Michel Tornéus har det svenska rekordet i längdhopp, hur lång är det?

  1.  8.29 meter

5. Carolina Klüft är en av tre damer i världen som haft över 7000 poäng i en sjukamp, liksom Jackie Joyner-Kersee. Vem är den tredje kvinnan? (2012)

  X.  Larisa Turchinskaya

6. I vilken stad kommer sommar OS att vara 2020?

  1. Tokyo

7. Färjestad BK är det bästa ishockeylaget i Värmland, hur många SM-guld har man vunnit?

  2.  9

8. Patrik Sjöberg är en känd höjdhoppare som slog världsrekord i höjdhopp på 242 cm högt 1987. Men några år senare slog Javier Sotomayor nytt världsrekord och han har fortfarande världsrekordet. Hur högt är världsrekordet?

  2.  245 cm

9. Vilken idrott håller man på med om man är med i Swedish Open?

  X.  Tennis

10. OS 2012 hade Sverige med två stycken ”roddare”, en av dem var Lassi Karonen, vem var den andra?

  1. Frida Svensson

11. Zlatan Ibrahimovic har spelat för många olika klubbar, men vilket italienskt lag gick han till efter han spelat i Ajax?

  1. Juventus

12. Sverige lyckades skrälla och ta sig till en OS-final i handboll 2012, vilka förlorade man finalen mot?

  X.  Frankrike

13. Michael Phelps är en amerikansk världsstjärna när det gäller simning. På OS i Peking vann han guld i alla simgrenar, hur många blev det?

  2.  8

Utslagsfråga: Hur många fönsterrutor finns det på IF Götas kansli?

  Svar 100 st (treglasfönster)

Som vanligt bjöds det på kaffe och kaka och många kompletterade eller beställde nya kläder ur föreningens kollektion.

Vi säger stort tack till alla närvarande föreningsmedlemmar!

/Johan