Dag 1 IUSM Växjö

Första dagen på IUSM i Växjö är genomförd. Dagen har varit kantad av både glädje och tårar för Götaungdomarna under tävlingarna.

Tidigt ut var grabbarna Mattias Heinemann, Henrik Larsson och Linus Brunzell som alla tog sig vidare till semi på 60m för P15, där Mattias endast var 4 hundradelar från sitt PB och Henrik sprang på tangerad PB-tid, 7.53. Henrik och Linus avancerade sig vidare till final där Linus sprang på 7.66 och Henrik 7.62.

Helgens första medalj bärgades av Minna Svärd som slutade på tredjeplatsen i F16 stav, efter en fin hoppning, på resultatet 3.37. Grattis!

Strax därefter satte Sandra Vesterling nytt PB i höjdhopp när hon flög över ribban på 1.47. Härligt! Träningskompisarna Jonna Uttman och Hanna Olsson hoppade även de i höjdhoppstävlingen.

Camilla Appel och Sandra Vesterling hoppade längdhoppskval under förmiddagen i F15. Tyvärr räckte inte resultaten för vidare avancemang.

I 200m för P15 gick det återigen fort för Mattias Heinemann och Linus Brunzell som båda gick vidare till semifinalen som vi ser fram emot under morgondagen. Linus sprang på snabba 23.51 och var klart överlägsen i sitt heat. Mattias putsade sitt PB, som han satte tävlingen innan, med 1 tiondel. Det nya personliga rekordet lyder 24.10. Härligt!

Ida Holmberg sprang även hon 200m, i F15. Löpningen flöt på riktigt bra och hon satte också nytt personligt rekord på distansen, som numera lyder 30.20.

Vidare på löparbanorna sprang Minna Svärd försök och semifinal på 400m i F16. Det blev en nervös stund efter försöken innan resultaten kom upp på tavlan och det stod klart att hon gått vidare till semifinal. Hon hade nämligen stannat av mot slutet av loppet i tron om att hon endast hade en efterföljare, när hon istället hade två och kom därmed in som trea över mållinjen. Tiden räckte dock gott till semifinal. I semifinalen låg hon på en tredjeplats in i sista kurvan, hon kämpade sig förbi och kom i mål som tvåa på snabba 59.10 och blev därmed direktkvalificerad till finalen som avgörs under morgondagen. Även Moa Hansson sprang distansen och gjorde ett kanonlopp. Hon satte nytt personligt rekord som lyder 67.24.

I längdhoppskvalet för F16 hoppade Alexandra Larsson en jämn serie på 5.25, 5.27 och 5.30. Dessa resultat räckte för final som vi också ser fram emot under morgondagen.

Övriga starter vi även ser vi fram emot under söndagen är: Henrik Larsson i P15 kula, Martina Bergqvist i F15 kula, Jakob Eriksson i P16 kula, Jonna Uttman, Camilla Appel och Sandra Vesterling i F15 60mH och Alexandra Larsson, Victoria Sandsjoe och Moa Hansson i F16 60m.

 

För att följa resultaten live se: http://telekonsultarena.se/resultat/iusm14/resultat.php eller se sändningen: https://www.youtube.com/watch?v=irUgXXy7ifw

Missa inte heller FriidrottsVM i polska Sopot! Där har spännande tävlingar varit under dagen med bland andra Michel Tornéus, Erica Jarder, Abeba Aregawi mfl.

 

//Sanna