Het duell mellan Sveriges snabbaste män

Vid Lag-EM i tyska Braunschweig representerades Sverige på manliga 100 meter av IFK Umeås sprinterraket Odain Rose. Men svenska årsstatistiken toppas för närvarande av Huddinge AIS Tom Kling-Baptiste med fina 10.29. En hundradel efter finns Odain Rose med 10.30. Båda dessa sprinterstjärnor kommer till Karlstad Grand Prix.

-Duellen mellan Sveriges snabbaste män blir en av kvällens höjdpunkter. 100 meter är något av friidrottens Formel 1, säger Karlstad Grand Prix tävlingsdirektör Johan Engberg som själv har ett förflutet som landslagssprinter.

Det är tydligt att gala i Karlstad är mycket populär bland de aktiva.

-Jag ser verkligen fram emot Karlstad Grand Prix som enligt mig är den roligaste och den Folksam GP med bäst inramning. Jag hoppas att detta kan få mig att få fram en extra växel och krypa närmare det svenska rekordet på 10.18, framhåller Sverigeettan Tom Kling-Baptiste.

Under den senaste tiden har Tom Kling-Baptiste fått ett genombrott som 100-meterslöpare. En anledning till det är att han numera bor i Sundsvall där han har den internationella sprintergurun Håkan Andersson som tränare och landslagskollegan Stefan Tärnhuvud som sparringpartner.

Alla friidrottsfans kan i solstaden se fram emot ett hett tungviktsmöte på manliga 100 meter med de svenska toppnamnen Tom Kling-Baptisie och Odain Rose i varsin ringhörna!

/Johan