Internationellt erkända Skanska Open genomförs i år igen – släggkastning över Klarälven

Karlstad Grand Prix har alltid legat i framkant när det gäller kreativitet och att ta friidrotten ut på stan. Från början var det år 2009 och 2010 kula på Stora torget i form av Skanska Open.  Sedan har IF Göta Karlstad tagit ett ytterligare steg genom att sedan 2011 genomföra Skanska Open i form av släggkastning över Klarälven. Den 15 juli är det dags igen. 2011 var det världspremiär för denna typ av verksamhet och många nyfikna frågor kom från friidrottsvänner över hela jordklotet.

-Ännu en gång kommer friidrottsfesten Karlstad Grand Prix att starta med en kastfest i centrala Karlstad kvällen före galan på Tingvalla. Vi är stolta över att som friidrottsentreprenörer blivit ledande internationellt i förnyelsen av friidrottsarrangemang, säger Karlstads Grand Prix tävlingsdirektör Johan Engberg.

I maj fick Karlstad en efterföljare i form av Odra River Cup i polska Wroclaw.  Floden som det handlade om var Oder, den flod som utgör en del av gränsen mellan Polen och Tyskland.

Nytt för i år på Skanska Open blir prickkastning. Efter ordinarie tävlingsomgångar kommer de aktiva att kasta på mål i älven som renderar poäng.

Banrekordsinnehavaren tillika fjolårssegraren Marcel Lomnicky kommer till start även i år. 78.69 är gällande banrekord

Arrangören och Skanska välkomnar publik till Västra bron och Teaterparken tisdagen den 15 juli, tävlingarna startar med inkastning 18.30!

_DSC9843

Läs mer på:
http://www.vf.se/sport/friidrott/han-ser-fram-emot-slaggfesten
http://nwt.se/sport/friidrott/article1595096.ece

/Johan