Skanska Open – Lomnicky segrade igen

Under tisdagskvällen avgjordes Skanska Open – släggkastning över Klarälven för fjärde året i rad. Segraren från förra året Marcel Lomnicky fanns på plats återigen och slovaken försvarade sin seger. Förra året kastade han hela 78.69 som är banrekord för Klarälven. I år blev det 78.35! Lomnicky skuggades av tadjeken Dilshod Nazarov som kastade 77.15. Den forne olympiamästaren, polacken Szymon Ziolkowski knep tredjeplatsen med 74.33. Skanska Open-räven Eivind Henriksen från Norge noterade 72.42 och slutade 4:a. Pavel Bareisha och Oskar Vestlund kastade 69.88 respektive 65.81.

Efter tre tävlingsomgångar då det gällde att kasta så långt som möjligt följde tre omgångar med prickkastning eller sänka skepp. Tre stycken båtar av olika karaktär placerades i älven. Båtarnas värde var 100 poäng, 200 poäng och 300 poäng. Direkt i första omgången prickade Kilssonen Vestlund 300 poängs båten och tävlingen var igång. Nu blev det tyvärr inte så många mer träffar men vitryssen Bariesha lyckades med att pricka 200 poäng och slutade två i delmomentet prickkastning.

Totalt, de båda tävlingarna inräknade, vann ändå Marcel Lomnicky eftersom han blev delad trea i prickkastningen och etta i längdkastningen!

Skanska-open (2 av 13)             Skanska-open (10 av 13)

Återigen hade mycket folk samlats på Västra bron mitt i Karlstad för att se Skanska Open. Nyheten med sänka skepp lockade nya åskådare och tillsammans med de aktiva och de duktiga speakrarna skapade de en härlig inramning!

Arrangörsföreningen IF Göta Karlstad vill rikta ett stort tack till huvudsponsorn Skanska och till alla funktionärer som gör denna spektakulära tävling möjlig. Tack till Karlstad Dykarklubb för härlig service så att inga släggor försvinner, tack till PostilJohan för transport av släggor tillbaka över älven!

Fullständiga resultat från Skanska Open 2014 hittar du här. http://88.131.109.176/chyronhego/skanskaopen14/resultat.php

Imorgon finns tid för revansch för släggkastarna när Karlstad Grand Prix avgörs på Tingvalla IP! Finalen i Folksam Grand Prix startar 15.55 med herrarnas höjdhopp och går i mål 20.50 med damernas 200 meter. Invigningen sker 18.30 men redan 17.25 startar ännu en A-final i och med damernas längd så kom i tid. Varmt välkomna!

/Johan