Finnkamp och Kraftmätning

Till helgen väntar som sagt Finnkamp i Helsingfors. Fyra kamper ska avgöras i friidrottslandskamp mellan Finland och Sverige. Sju götister finns bland de priviligierade att slåss om poäng för vårt lags räkning. Sedan tidigare visste vi att Jakob Masth Larsson kommer att springa 400 meter häck i pojkkampen och att Minna Svärd och Agnes Larsson kommer att göra 400 meter häck och kula i flickkampen. För Minna och Jakob blir det en ny erfarenhet med 400 meter istället för 300 meter. Spännande ungdomskamp att vänta!

Igår togs också seniorlagen definitivt ut och fyra götister avreser Finland under fredagen för kamp i dagarna två. I herrkampen ska Simon Karlén hoppa tresteg. Simon, som var trea på SM, har varit säkerheten själv på 15 och en halv meter under säsongen med toppar upp mot 16 meter i lite för stark vind ett par tillfällen. Bra chans för Simon att attackera personliga rekordet. Elisabeth Höglund gör debut i seniorlandslaget! Som svensk mästarinna var hon given i den finska nationalgrenen spjut. Snacka om att det kommer att bli drag på läktaren när Elisabeth och gänget ska kasta. Sofie Skoog förvarar de blågula färgerna i höjd efter vinsten i Uppsala i lördags på Folksam Challenge. Tillsammans med My Nordström och Emma Green ska Sofie ta många poäng i grenen. Maja Rogemyr är uttagen att springa 100 meter häck. Efter stabil löpning hela året finns nu förhoppningar på rekordtider, detta i en gren där finskorna kommer att utgöra ett mycket hårt motstånd.

Samtidigt som kampen på olympiastadion i Helsingfors ska avgöras kommer Kraftmätning att pågå i Linköping. Årets final i Kraftmätningen, föreningslagtävling för 15-åringar, har som vanligt föregåtts av kvaltävlingar under maj och juni. Götas lag vann sin kvalgrupp och kvalade därmed automatiskt till finalen som nu avgörs i helgen. Här tävlar man i mixat lag, flickor och pojkar, man tävlar i många grenar och samlar så många poäng som möjligt. Göta gör upp med 22 andra lag i denna mastodonttävling. Läs mer om tävlingen här!  http://kraft2014.lgif.se/

Spännande helg att vänta alltså!

Vi säger stort lycka till till samtliga Götister!

/Johan