Finnkamp och Bohusspel

Friidrottssäsongen går mot sitt slut och i och med helgens tävlingar tar många vila inför kommande höst- och vinterträning. Visst återstår fortfarande några svenska mästerskap, mångkamp och terräng, och Svealandsmästerskap för de yngre men den stora massan tar nu vila efter en härlig säsongsavslutning. Vi har redan berättat om prestationerna vid Kraftmätningen nedan men det var alltså aktivitet på fler ställen.

Helsingfors och Finland bjöd på en mycket fin Finnkamp på Olympiastadion. Fint väder och en för tiden behaglig temperatur medförde att både publik och aktiva trivdes. Landskampen kom att bli än mer spännande än papperskampen kunde skvallra om. De svenska herrarna såg tidigt ut att ta en ganska säker seger och så blev det också. Till slut skilde 23 poäng mellan lagen. På damsidan kom kampen att avgöras först i den absolut sista grenen. Meraf Batha, Lovisa Lindh och Linn Nilsson lyckades med att ta tillräckligt poängövertag på 1500 meter och landskampssegern skrevs till fullt tillräckliga två poäng. Simon Karlén inledde bland götisterna och presterade i svåra förhållanden 15.02. Även denna gång uteblev fullträffen för Simon men det var återigen nära att det blev riktigt långt. Simon slutade 6:a i en gren som finnarna vann. Elisabeth Höglund mötte om möjligt ännu hårdare motstånd i spjut. Dock blev det svensk seger genom Sofie Flinck. Elisabeth kastade 48.07 och slutade även hon 6:a. Maja Rogemyr gjorde ett strålande häcklopp på söndagen och kom i mål på 13.71 som femma efter trippelt finskt. Sofie Skoog hoppade höjd i en tävling där finskorna verkligen överträffade sig själva. För Sofies del blev det 1.77 efter oturliga rivningar på 1.80. I ungdomskampen gick det inte lika bra totalt sett. Både flickor och pojkar fick se sig besegrade i landskampen. Men våra unga götister gjorde bra ifrån sig! Agnes Larsson vann flickornas kula överlägset med 15.78. Jakob Masth Larsson sprang 400 meter häck och här tog grabbarna en dubbel med Jakob först i mål på nya personliga rekordet 53.76. Minna Svärd sprang samma gren i flickkampen och startade bra. Minna fick betala lite över upploppet och klockan stannade på 64.60. Härligt jobbat allihop! Läs mer om helgens Finnkamp på www.friidrott.se

Härligt jobbat också av Götas supporterbuss som fanns på plats på Olympiastadion. Tack till alla samarbetspartners och styrelse för en trevlig resa!

Vi ska ge en kort rapport från Bohusspelen där Filip Sundin var iväg och tävlade. Filip vann tre av sex grenar i P10 i tufft motstånd. Bästa resultatet var det personliga rekordet i bollkast, 30.71 meter. Härligt Filip! Samtliga resultat är: http://www2.idrottonline.se/ImageVaultFiles/id_567058/cf_359/Resultat_Lilla_Bohusspelen_2014.HTM

/Johan