KM i friidrott 2014

I dagarna tre har Karlstads och Hammarös mellanstadieelever tampats på Tingvalla i skol-KM i friidrott. Över 500 elever har provat någon friidrottsgren och de allra flesta har provat flera. Det gör att vi under 3 dagar genomfört över 1400 starter på Tingvallas banor. Först ut i tisdags var de äldsta i årskurs 6. Denna grupp var också den största med nästan 200 deltagare och 6 individuella grenar som skulle genomföras. Förutom ordinarie 60 meter, längd, höjd, bollkast och 800 meter körde årskurs 6 också kula. På onsdagen tog årskurs 5 vid och återigen bjöds härlig aktivitet när 5 individuella grenar avslutades med den traditionella kurirstafetten över Tingvallas kastplan. Under torsdagen var det dags för debutanterna i sammanhanget, årskurs 4, att äntra scenen. Det gjorde de med bravur och vi kan vara säkra på att några kommer tillbaka direkt nästa år. 19 skolor har deltagit i KM i år och flitigast har Kroppkärrsskolan, Herrhagsskolan och Kvarnbergsskolan med över 200 starter vardera.

Resultat från de tre tävlingsdagarna finns här nedan för respektive årskurs:

Resultat årskurs 6

Resultat årskurs 5

Resultat årskurs 4

image1image2image1km

Stort tack till idrottsledareleverna vid Sundstagymnasiet som agerat funktionärer under alla dagar på ett alldeles strålande sätt. Ni har gjort det möjligt för ungdomarna att tävla i friidrott!

Tack ska också riktas till alla idrottslärare som ger eleverna chansen att hävda sig på KM i friidrott!

Föreningen vill också välkomna alla er som vill fortsätta träna friidrott på ett eller annat sätt. Under fliken träning här på hemsidan finns alla träningsgrupper som är igång. Välkommen att kika där och hör av er till kansliet via telefon eller mail om ni vill börja träna.

/Johan