Säsongsavslutning i terrängen och Nim prisad

Den gångna helgen innebar avslutningen på mästerskapssäsongen nationellt då terräng-SM avgjordes i Eskilstuna. André Rangelind, Anton Nilsson och Malin Lundmark fanns på plats för att kämpa i leran och gräset. För Malin var det Svealandsmästerskap som gällde i F13. Malin sprang 2000 meter och placerade sig som 11:a med 9.02. För de äldre grabbarna gällde alltså SM och för Anton i M22 blev det en 19:e plats över långa banan 8000 meter. André Rangelind tävlar numera i seniorklassen och sprang både långa och korta banan i tufft seniormotstånd. André slutade 26:a över 4000 meter med 12.44 och blev 18:e man på långa banan 12000 meter med 41.44. Nästa gång Eskilstuna arrangerar mästerskap handlar det om junior- EM och då får föreningen anledning att återkomma dit igen!

I måndags morse fick ungdomsledare Rasmus Nim en glad överraskningdå han tilldelades Karlstad-Färjestad Rotaryklubbs stipendie till unga idrottsledare. Rasmus utsågs av klubbens stipendiejury i samråd med Värmlands idrottsförbund. I samband med klubbens veckovisa frukostmöte tilldelades Ramsus priset.

IMG_2950

Priset delades ut av klubbmedlemmen PO Bäckström och bilden är tagen av en annan medlem, Harald Alvers. Föreningen fick också i samband med utdelningen möjligheten att berätta lite om föreningens verksamhet som sedan ringades in till det ideella ledarskapet och Rasmus viktiga roll.

Stipendiet utdelades med följande motivering:

Rasmus tränar idag själv i specialgrenen stavhopp men tränar också en del för kort häcklöpning. Idag finns han med som tränare i en stavgrupp för ungdomar 13-17 år. Dessa kör han pass med, både de som han ensam leder, men också i team med sin ledarkollega. Utöver det är Rasmus en av tränarna för en grupp i föreningen med mer allmän inriktning. Dessa ungdomar är födda 95-99 och här visar Rasmus på ett oerhört brett kunnande när det gäller friidrottens grunder. Rasmus har också väglett och utbildat våra unga ledare för föreningens friidrottsskola som hålls på sommaren. Här har han agerat mentor åt tiotalet unga ledare och stöttat dem i deras ledarskap för 6-11 åringar vid friidrottsskolan. Förra sommaren ansvarade Rasmus också för 5 st spontanfriidrottskvällar. Fem olika idrottsplatser besöktes kvällstid under sommarlovet och föreningen hade med sig redskap för friidrott. Rasmus välkomnade drop-in atleterna och ansvarade för att aktiviteten bedrevs säkert.

Rasmus är lugn, lyhörd och mycket behaglig i sitt ledarskap. Han tror på de aktiva och tar sig alltid tid för att lyssna. På det sättet skapar han en avslappnad stämning under träningspassen. Han är tydlig och oerhört kunnig när det gäller grundtekniska utförande i träningsmoment och i de olika grenarna, framförallt hopp och sprint.

Rasmus har också en god organisatorisk förmåga och är väldigt noggrann i planeringen av de aktiviteter han ska genomföra.

Rasmus har ett stort idrottshjärta och är en föreningsmänniska. Detta borgar för ett långt engagemang i idrottens tjänst.

Vi säger stort Grattis och samtidigt Tack till Karlstad-Färjestad Rotaryklubb!

/Johan