Årets första mästerskap, resultat i mängder och tre i landslaget

Under gårdagen presenterades årets första landslagstrupp. Kommande lördag avgörs Nordenkampen i norska Baerum och Norge, Finland och en kombination av Danmark/Island står för motståndet. Inte mindre än tre götister ryms i Karin Torneklints trupp med uppdrag att vinna landskampen. Vi gratulerar därför Filip Lööv till återkomst i landslaget, Sofie Skoog till fortsatt förtroende och Agnes Larsson till landslagsdebuten i seniorsammanhang! Ni kan läsa mer om och följa tävlingarna här och här. Idag uppmärksammar media Agnes debut, läs här och här.

I helgen som gick avgjordes årets första mästerskap i form av SM i mångkamp. Tyvärr några sena avhopp på götisterna. Andrea Nybäck fokuserar på individuella grenar inomhus, detsamma gäller Ida Hansen som bjuder på mångkamp endast när det passar tidsmässigt. Mathieu Nilsson jobbar även han nu mot sommaren och fokuserar mer på lång häck inför bland annat junior-EM i Eskilstuna. Men Frida Johansson och Moa Hansson fanns på plats i Norrköping för helgens övningar. För Frida tog tävlingen slut redan efter höjdhoppet. Frida inledde med 9.29 på häcken och 1.56 i höjd, en bra start. Tyvärr fick hon sedan bryta kampen i tredje grenen på grund av feberkänning. För Moa blev det också en tuff mångkamp men hon fullföljde med 2250 poäng. Tyvärr blev det 0 poäng i längdhopp efter övertramp, annars hade det blivit en riktigt bra serie för Moa.

I Motala blev det personligt rekord för Martina Appel i tresteg med 10.92 vid Team Sportia Spelen som tvåa i tävlingen. I Göteborg bjöds RödBlå vinter och några av våra äldre aktiva valde den tävlingen före Kilsspel på hemmaplan. Filip Lööv noterade årsbästa på 60 meter häck med 8.08. Rasmus Nim fixade även han till årsbästa genom 4.48 i stav. Årsbästa och personligt rekord blev det också för Caroline Tegel med 8.56 på 60 meter häck. Maryann Andreasson hade här 8.69. Årsbästa blev det också på Evelina Erlandsson i höjd med fina 1.78. Ida Hansen hoppade 5.90 i längd som fyra och Andrea Nybäck gjorde 5.67. I kula blev det 12.22 för Andrea. Minna Svärd årsdebuterade på 400 meter med 58.70 och noterade även 3.64 i stav.

Till sist hade vi massor av götister med på Kilsspelen under lördagen i Våxnäshallen. Henrik Larsson vann 60 meter för herrar med 7.24 och tvåa var Victor Pettersson med 7.26. I försöken noterade David Östling fina 7.13 men tyvärr blev det tjuvstart och uteslutning i finalen. På 200 meter vann Carl Sjöstedt på tiden 22.65. Victor Pettersson följde upp 60 meter med personligt rekord i längdhopp efter 6.61. Oscar Vestlund smydebuterade i Götalinnet när han noterade 15.65 i kula. Markus Asplund fortsätter att hoppa bra i höjd, nu blev det 1.84. I P15 tävlade några grabbar flitigt. På 60 meter blev det 7.90, 7.91, 7.93 för Daniel Grenegård, Rasmus Tidestad och Melker Gustavsson. Daniel kompletterade med 5.85 i längd, Rasmus med 25.77 på 200 meter och Melker med 1.60 i höjd. I P14 tävlade Albin Enbacker med 9.06 på 60 meter och 4.06 i längd samtidigt som Fredrik Nilsson presterade 1.51 i höjd. Bland de yngre grabbarna såg vi Arvid Bertilsson bli tvåa på 9.21 i P11 60 meter på samma hundradel som ettan. Filip Sundin vann höjden i samma klass med 1.24. Detta bara för att nämna några i de yngre åldersklasserna. På tjejsidan vann Olivia Wesslien 800 meter för damer med fina 2.20,83. Claudia Payton noterade återigen fin tid på 60 meter med 7.70. Sandra Vesterling vann F17 höjd med 1.56 och Ebba Gustavsson vann 200 meter i F15 med bra tid 27.16. Nellie Sundenhammar debuterade på friidrottsbanan på ett mycket bra sätt med 2.37,07 på 800 meter i F15. I F14 startade Olivia Österling Strömstedt i flera grenar med bland annat 28.03 på 200 meter och 1.51 i höjd. I F12 gjorde Elin Petersen 4.14 i längd som tvåa och i samma klass var Maria Grenegård tvåa i kula med 8.02. I F10 vann Alice Bjällfalk 60 meter med 9.87.

Detta alltså bara några av alla resultat från lördagen i Våxnäshallen.

Fullständiga resultat från Kils inomhusspel här.

/Johan