Rapport från årsmötet

Under tisdagen höll föreningen årsmöte. Jubileumsåret 2014 lades till handlingarna och målsättningar, budget och verksamhetsplan för 2015 klubbades. För andra året i rad stod Norrstrandsskolans matsal som plats för mötet. Som vanligt inleddes mötet med utdelning av utmärkelser och stipendier. Årets prestationer för 2014 delades ut och redovisas i årsberättelsen. Här märks årets överraskningar Elisabeth Höglund och David Östling samt årets ledare Niclas Broström vid sidan av de åldersbundna prestationerna.

bild 1 (3)

 

bild 2 (4)

bild 4 (2)

 

 

 

 

 

 

Alma Gustavsson, Fredrik Nilsson och Daniel Grenegård prisades i sina åldersklasser. David Östling överraskade och Niclas Broström uppmuntrades för sitt fina arbete som tränare.

På stipendiesidan såg det ut enligt följande:

Ulf Karlssons stipendium tilldelades Minna Svärd och Simon Karlén med följande motiveringar:

bild 3 (2)

Minna imponerade stort under året med bland annat distriktsrekord i stav för kvinnor. Med 3.75 förbättrade hon rekordet med dryga 2 decimeter. Minna är mångsidig och segern på 300 meter häck vid USM i Söderhamn vittnar om just detta.

Simon kom tillbaka starkt under 2014. Det började inomhus med seger på JSM i tresteg. Sedan rullade det på och Simon tog bronset i tresteg vid SM i Umeå och var i och med det också åter i landslaget senare under Finnkampen. En härlig säsong för Simon som nu är tillbaka och redo för nästa steg.

 

Pampens stipendium ”Ur nederlag till seger” tilldelades i år Andrea Nybäck och Anders Borgström motiverade sedvanligt valet av stipendiat.

Milovans sprintstipendium gick till Maja Rogemyr och motiveras enligt detta:

Maja följde upp ett strålande 2013 med ett minst lika bra 2014. Inomhus försvarade hon sitt SM-guld på nytt personligt rekord 8.31. Utomhussäsongen innebar silver vid SM i Umeå på 100 meter häck och den prestationen gav också en plats i Finnkampslaget. Maja tilldelas Milovan Jovancics sprintstipendium för 2014!

Ur IF Göta Karlstads ungdomsfond delas stipendier ut till aktiva, ledare eller grupper som gjort något utöver det vanliga i verksamheten. 2014 gick stipendierna till Linn Bäcklin och Jakob Eriksson och motiveras enligt detta:

Linn är en del av en härlig grupp med ungdomar födda 99 och 00. Under 2014 gjorde Linn stora framsteg på friidrottsbanan och dessa kröntes med bland annat guld på 80 meter vid USM i Söderhamn. Bästa resultatet på distansen, 10.11, gav henne en fin tredjeplats i statistiken utomhus.

Jakob är mångkunnig inom kastgrenarna och favoriterna heter spjut och kula. Under året presterade Jakob många långa kast med 58.23 och 14.39 som bäst. Personrekordet i spjut räckte till en fin bronsmedalj vid USM i Söderhamn.

Stefan Wagnsson delade sedan ut ett nyinstiftat stipendium till Olivia Weslien. Några av Teddy Jonassons adepter valde att efter Teddy bortgång under 2014 instifta detta stipendium till Teddys minne. Priset ska tilldelas en löpare mellan 15 och 35 år som gjort stora förbättringar på sin distans. Olivia blev den första stipendiaten och det motiverades enligt detta:

bild 2 (3)

Olivia går från klarhet till klarhet på friidrottsbanan. Under 2014 bidrog hon starkt i lag-SM kvalet med en tuff dubblering över 1500 meter och 1500 meter hinder. Hennes 5.06.97 ger henne en 13 plats i statistiken utomhus 2014 för F17. På motsvarande lista inomhus var Olivia 10:a med 5.04.28.

Efter detta kompletterades förra årets utdelningar av ledarutmärkelser med tre utdelningar till Stefan Wagnsson, Helene Friberg och Inge Johansson. Helene erhöll föreningens bronsmärke, Stefan erhöll motsvarande silvermärke och Inge erhöll Svenska Friidrottsförbundets silvermärke, samtliga för sina ledarinsatser inom friidrotten.

bild 1 (2)

När det gäller valen fick Jonas Ekstam fortsatt förtroende som ordförande och styrelsen förblev även den nästan intakt så när som på att Per Tedenrud avslutar sitt engagemang och Peter Engman valdes in på fyllnadsval mitt i Pers mandatperiod. Vi hälsar Peter välkommen och välkommen åter säger vi till Stephan Hammar och Björn Sandborgh som nu kliver in i valberedningen tillsammans med Stefan Olsson och Niclas Broström. Således avtackades Stefan Wagnsson och Gunnar Ordell för sitt jobb i densamma under de senaste åren.

Mötet konstaterade en fortsatt god ekonomi för föreningen, mycket tack vare intresset för de stora arrangemangen. Idrottsligt summerades 5 individuella SM-guld, 13 landslagsaktiva och lika många ledare med landslagsaktiva. Fina placeringar på Kraftmätningen och Ungdoms-SM för lag hamnar också på plussidan medan lag-SM kvalet och utebliven representation i lag-SM finalen hamnar på minussidan. Allt redogörs i 2014-års verksamhetsberättelse som du finner här.

Målsättningarna för 2015 finner du här.

Stort tack för ett trevligt årsmöte hälsar kansliet och styrelsen!

Ikväll håller vi tummarna för Sofie Skoog och Filip Lööv på XL-galan innan vi laddar för SM i Sätrahellen till helgen!

/Johan