Tre medaljer, guld nummer 296 och 297

Under helgen som gick avgjordes SM i friidrott i Sätrahallen i Stockholm. För IF Götas del innebar det att vi fick se svensk mästartecken nummer 296 och 297 i föreningens imponerande samling. Markus Johansson har två mästerskapsguld på seniornivå sedan tidigare men i söndags tog han så sitt tredje SM-tecken. Markus vann herrarnas viktkastning med 21.36, drygt två meter till godo på tvåan Leif Arrhenius. Förstagångsmästare blev Sofie Skoog i höjd efter seger med tagna 1.87. Sofie visade på potential och fin form när hon slog ut motståndare efter motståndare. Längst hängde My Nordström från Norrköping och Tjalve i men fick ge sig på 1.87 efter att ha klarat 1.85 i sista försöket. Tyvärr blev det dock tre rivningar på EM-kvalhöjden 1.89 efter goda försök. Vid Nordenkampen försökte Sofie på höjden, även då, efter seger i tävlingen. Under den gångna torsdagen placerade sig Sofie som 5:a vid XL-galan efter klarade 1.84. Då var det tuffa höjningar och 1.89 var nästa höjd. Även då gjorde Sofie fina försök och var nära att klara. Spännande väntan nu därför på Karin Torneklints uttagningar till EM. Sista kvaldag är på söndag. I Globen tävlade också Filip Lööv på 60 meter häck men det blev tyvärr för många islag för att det skulle bli ett rättvisande resultat i loppet för Filip.

Vi gratulerar Sofie och Markus till svenska mästerskap. Se föreningens imponerande sammanställningen över SM-guld här.

Agnes Larsson gjorde debut i seniorsammanhang på SM och det blev en härlig sådan med silvermedalj direkt. Agnes noterade återigen fint resultat, nu blev det 15 meter precis. Karl-Erik Ludvigsson är tillbaka i Götalinnet och det med besked. KåE blev femma i vikt efter 18.77, snyggt jobbat. Ida Hansen och Andrea Nybäck noterade båda 8.85 på 60 meter häck, fint årsbästa på Andrea. Ida visade också form med årsbästa 6.11 i längd vilket gav en bra femteplats i stentuff konkurrens. Andrea blev 14:e i grenen med 5.51. Evelina Erlandsson är färsk götist och gjorde sitt första mästerskap i Götalinnet. Evelina följde länge träningskompisen Sofie uppåt i höjderna men fick ge sig efter klarade 1.76. Snubblande nära på 1.79 vilket hade gett en bronspeng. Men kanonbra med en fjärdeplats av Evelina. Filip Lööv noterade 8.20 på 60 meter häck och placerade sig som femma. En något missnöjd Filip, som på pappret var given i medaljstriden, laddar nu fullt mot sommaren. På 200 meter sprang Carl Sjöstedt, David Östling och Caroline Andersson årsbästan med 22.40, 23.12 respektive 25.99. På 60 meter blev det 7.14 för David och 8.17 för Caroline. Vi avslutar med två senior-SM debutanter där Claudia Payton sprang fina 7.82 på 60 meter och Henrik Larsson 7.21.

Alla resultat från helgens SM här.

På det stora hela var det en, på grund av framförallt sjukdomar, decimerad trupp på plats i Stockholm. Bättre upp då kommande helg då många av helgens SM-aktiva åker vidare mot IJSM i Göteborg!

/Johan