Svealandsmästerskap i Västerås

Vi är skyldig er en rapport från den gångna helgens tävlande då Svealandsmästerskapen för 13 och 14- åringar avgjordes i Västerås. Det Värmländska laget inledde helgen strålande och under lördagen kunde endast Stockholm matcha och var poängmässigt före Värmland. Under söndagen passerades dock Värmland av Uppland och senare också av Västmanland, om än knappt. Det blev alltså en fjärdeplats för Värmland i en kamp med sammanlagt åtta lag. I det Värmländska laget fanns många götister med och laget leddes dessutom av en götist. Martina Appel gjorde sin första insats som lagledare inom ramen för sin nya roll i Värmlands Friidrottsförbunds ungdomskommitte.

Det blev en Götaseger under helgen och den stod Amanda Fridberg för i F13 kula. Segern kom efter att det personliga rekordet överträffats med 25 cm och kulan landat på 12.83. Olivia Österling Strömstedt presterade också bra och bidrog med poäng i flera grenar. Olivia tävlar i F14 och slutade 6:a på 200 meter efter 27.61 i finalen och fina 27.30 i försöken. Här tävlade även Malin Lundmark och Maja Karlsson. Olivia noterade också 8.57 på 60 meter och 1.52 som 4:a i höjd. Filippa Bergenheim hoppade goda 4.48 i längd i F13. I en oerhört jämn tävling räckte det till en 15:e plats, värt att notera är att 4.97 innebar seger i grenen. Filippa noterade också 8.97 på 60 meter. Bland grabbarna vann Gabriel Gunnarsson B-finalen på 60 meter med finfina 8.31 och blev i och med det 9:a i grenen. Fredrik Nilsson sprang in på 8.58, Kasper Sundin på 8.95 och Albin Enbacker på 8.97. I längd blev Gabriel 10:a med 4.72.

Läs mer om helgen här på VFIFs hemsida och klicka här för alla resultat från helgen!

Med det är inomhussäsongen nästan till ända. Några av föreningens yngre tar sista chansen i kommande helgs Marsspel i Örebro medan flertalet aktiva nu ställer in siktet på utomhussäsongen som riktigt rivstartar redan i maj med stafett-SM (16:e-17:e), lag-SM och  Boregalan (23:e).

/Johan