Sofie visar fortsatt form och många i Helsingborg

Sofie Skoog fortsätter att visa fin form inför Karlstad Grand Prix då hon möter tufft internationellt motstånd på hemmaplan. Under lördagen vann hon en tävling i spanska Sierra Nevada på tangerat årsbästa 1.88. Meriterande med seger och alltså fortsatt bra hoppning av Sofie!

I Helsingborg avgjordes som vanligt Öresundsspelen med stora startfält och många gäster från framförallt Danmark och Tyskland. Såklart fann Göta på plats med en trupp. Amanda Fridberg slog till med nytt personligt rekord med 3kg kulan när hon kom tvåa i F14 med 10.58. Amanda vann också F13 kula med 12.93, då med 2kg kulan. Daniel Grenegård var trea över 80 meter häck med 11.31 i P15. I försöken noterade Daniel personligt rekord med 11.18. Linn Bäcklin slog återigen personligt rekord på 200 meter, nu 25.37 i försöken. I finalen blev Linn tvåa i F17. Lovisa Ellström och Ebba Gustavsson sprang 300 meter i F15 och kom två respektive trea med 44.12 och 44.17. Sandra Vesterling och Ida Holmberg hoppade stav i F17 och blev 6:a och 7:a med 2.23 och 2.03.

Alla resultat från Öresundsspelen här.

Kommande helg väntar JEM i Eskilstuna där vi säger lycka till till Agnes Larsson i kula. Agnes startar i kvalet på lördag morgon 9.45 och kvalgränsen för finalen som går på eftermiddagen fastställs på tekniskt möte i Eskilstuna imorgon. Vi följer tävlingarna via mästerskapets hemsida!

/Johan