Göta 5:a på Lag-USM

En fin femteplats blev det på Lag-USM i Enskede i lördags.

 

Kl 06:30 på lördagmorgonen begav sig Götas ungdomslag iväg i stor buss mot Stockholm och Enskede. Hela 16 lag deltog i årets Lag-USM så riktigt bra tävlingar väntade.

Solen strålade välkomnande mot oss och de unga götisterna gick ut stenhårt och tog direkt ledningen i lagtävlingen efter nya ”pers” och årsbästan rakt igenom i de första fem grenarna. Resterande lag vaknade dock till allt eftersom och vid halvtid låg vi sjua. Efter en tuff avslutning och flera tuffa dueller kunde det unga Götalaget klättrade sig förbi Växjö och Malmö till en slutgiltig fin 5:e plats. Vann gjorde hemmaarrangören Hammarby efter en hård kamp mot Örgryte där utgången av inlämnade protester till slut fick avgöra tävlingen, till Hammarbys fördel. Trea blev Hässelby SK och fyra Täby IS, vilket betyder att IF Göta återigen var bästa klubb utanför storstäderna.

Som vanligt är det kul att se aktiva ställa upp för laget och köra nya oprövade grenar och kämpa för varje poäng. Några exempel värda att notera angående stora kämpainsatser var bl.a. Minna Svärd och Lovisa Ellströms tuffa dubbleringar. Minna hade en mycket lyckad dag med en vinst och ett silver. Segern kom direkt i första grenen 300m häck, där hon spurtade in på nytt årsbästa på 43.94 och gick in som ny sverigetrea i statistiken. Därefter höjde hon även årsbästat i stav efter mycket fin hoppning. Med endast 45 minuter mellan 800m och 1500m hinder skulle det inte bli lätt för Lovisa E, men hon tog på sig den tuffa uppgiften på bästa sätt och genom två riktiga kämparinsatser och vältajmade spurter tog hon massor med viktiga poäng till Göta genom sina två 10:e platser. Resultaten 2:37,96 resp. 6:04,79 lovar gott för framtiden om hon får fokusera på bara en av grenarna.

Bland många fina insatser på Enskede kan nämnas att Henrik Larsson återigen imponerade genom att vinna 100m på 10.84, denna gången även mot äldre konkurrenter. Comebackande Jacob Eriksson imponerade också stort efter sina knäproblem och gick in direkt och ”persade” med 40.97 i diskusen och kom femma på det. Alexander Nilsson följde upp förra helgens succé med att återigen öka på sitt personbästa, nu till 55.67 och knep tredjeplatsen.

Stort grattis till de fina resultaten och tack till alla som medverkade och gjorde tävlingsresan så bra!

Länk till lagtävlingen

Länk till individuella resultaten

 

// Felix