Folksam-final, Svealands, mångkamps-SM och Finnkampsuttagning

Under helgen avslutades årets Folksam Grand Prix- säsong i och med Göteborg friidrott Grand Prix på Slottsskogsvallen. Såklart handlade mycket om att visa framfötterna inför kommande helgs Finnkamp på Stockholm Stadion. Philip Frifelt jagade Finnkamp efter förra veckans comeback med 2.12 i höjd. Nu blev det en mycket försmädlig rivning i tredje försöket på 2.11 och Philip stannade på 2.08. En annan som jagade Finnkamp var Josefin Berg som noterade en stabil serie i slägga. Med 64.17 som längst noterade Jossan nästårsbästa! Dock lyckades tre svenskor kasta ännu längre så Finnkampsförtroendet gick till dessa. På 100 meter häck sprang Caroline Tegel återigen ett jämnt lopp mot de andra svenskorna. Carro har många gånger slagit sitt motstånd under säsongen men fick nu lämna några före sig. Carro hade 13.89 och tre svenskor var före henne i mål, den bästa på 13.83. Små marginaler alltså och Finnkampsplatserna gick till tre andra. Caroline kan ändå summera en fantastisk säsong!

Resultat från Göteborg friidrott Grand Prix.

Utöver tre unga götister i Ungdomsfinnkampen (Henrik Larsson, Linn Bäcklin och Claudia Payton) blev också tre götister uttagna i seniorkampen under tisdagen. Oscar Vestlund ska kasta slägga, Sofie Skoog ska hoppa höjd och Elisabeth Höglund ska kasta spjut. Den sistnämnda blev uttagen efter bra kastning i den sista observationstävlingen i Kungsbacka under söndagen. Elisabeth blev tvåa i tävlingen med 49.45 och visade igen på stabil kastning.

Mångkamps-SM avslutade SM-säsongen på arena under helgen när mästerskapet avgjordes i Gävle. Två götister kom till start i manliga 10-kampen. David Östling genomförde den första dagen och kunde inkassera bland annat 11.15 på 100 meter och 1,83 i höjd. Rasmus Nim genomförde hela mångkampen och slutade på sjätte plats med 4278 poäng. Vi ska nämna att föreningens nye tränare Felix Siljebäck Larsen gjorde sin sista tävling i Västeråslinnet och slutade femma i mångkampen med 6066 poäng. Moa Hansson tävlade i sjukamp i F17 och kom fyra med 3441 poäng.

Alla resultat från mångkamps-SM.

Flera unga götister befann sig i Falun under helgen och representerade Värmland när Svealandsmästerskapen avgjordes för 13 och 14-åringar. Det värmländska laget slutade på fjärde plats i en tävling där 8 distrikt deltog. Bra jobbat och rapport kommer snart på Värmlands friidrottsförbunds hemsida.

Resultat från Svealandsmästerskapen i Falun.

Nu siktar vi in oss på Tjurruset på hemmaplan samtidigt som vi säger lycka till till alla Finnkampare och till alla Kraftmätare som tävlar under helgen!

/Johan