Monika Klebe Unger har lämnat oss

Den 5 oktober fann Monikas själ frid efter en tids sjukdom. Hon somnade lugnt och stilla in i sitt hem i Fryksta, Kil. Hon efterlämnar make, tre barn, släkt och många vänner. Våra varmaste tankar finns hos Monikas familj.
Monika började sin friidrottsbana i Kils AIK under Kalle Wikströms ledning. En bit in i karriären valde hon att byta till IF Götas tävlingsdress och träna för Ulf Karlsson. Bland hennes meriter kan nämnas SM-guld på 400m såväl utomhus som inomhus samt 12 SM-guld i stafett och lag och därutöver många landslaguppdrag. Hon tävlade också i EM 1986 och 1990 på 400häck. År 2010 valdes Monika in i Arkansas Track & Field Hall of Fame. Hon var under tiden på Arkansas State University friidrottslagets ankare och vid mästerskapet 1988 vann hon nio lopp av nio möjliga.

Monika Klebe

Vi som kände Monika kommer för alltid att minnas hennes smittande leende och självklara omtanke om alla. Hon knöt lätt och självklart nya vänskapsband var än i världen hon var. ”Wherever I lay my hat that´s my home” är titeln på en låt som för oss fångar Monikas sätt att vara. Alltid glad och nöjd där hon befann sig. Men det fanns ändå en plats där hon trivdes som allra bäst, nämligen Fryksta vid Frykens södra strand.
Monikas härliga spontanitet lockade ofta till skratt och gjorde att hon ibland valde målarpenseln eller mormors pannkakor istället för dagens träningspass. Minnena av Monika är många och varma och kommer för alltid att leva kvar i våra och många vänners hjärta.

Ann-Louise Skoglund, träningskompis och nära vän
Ulf Karlsson, tränare