2016 stora nyhet – IF Göta arrangerar Blodomloppet!

Nyhet! Äntligen kommer Blodomloppet till Värmland!

Blodomloppet_horisontell

 

Den 30 augusti skall IF Göta Karlstad tillsammans med Blodcentralerna runt om i länet arrangera det första Blodomloppet i Värmland! Vi är förväntansfulla att ta emot alla motionärer som vill vara med och göra skillnad!

Blodomloppet är motionsloppet som gör skillnad på alla plan – tillsammans räddar vi liv!

Syftet med Blodomloppet är att uppmärksamma och manifestera behovet av blodgivning samt att främja en hälsosam livsstil, något som gör att Blodomloppet sticker ut från de traditionella loppen.

Blodomloppet i Karlstad kommer att har sitt arrangemangsområde på Tingvalla IP, centralt beläget i Karlstad vilket är till fördel då vi tillsammans skall försöka tänka på miljön och åka kollektivt i största möjliga mån. Starten sker utanför friidrottsarenan på Regementsgatan, med målgång inne på anrika Tingvalla IP.

Du väljer själv att delta i vår 5 km slinga (löpning- eller promenad-klass) eller vår 10 km slinga (löpning).

Premiärerbjudande: Anmäl dig innan 31 december och vi erbjuder ett Premiärerbjudande där du som deltagare kan anmäla dig för endast 200kr (ord.250kr. Erbjudandet kan ej kombineras med andra erbjudanden). För att ta del av premiärerbjudandet maila din anmälan till tavling@ifgota.se så berättar vi mer, alt ring oss via 054 – 21 23 27.
Inbetalning av anmälningsavgiften sker via PG 47 37 91 – 2.

T-shirt & Medalj Du som deltagare i Blodomloppet får en T-shirt i samband med nummerlappsutdelningen. Tänk på att det är begränsade storlekar, vilket innebär att det är först till kvarn på storlekarna. Vi ansvarar inte för deltagare som blir utan T-shirt pga storleksbrist. I samband med målgång ges även deltagarna en varsin medalj.

Bansträckningen kommer att publiceras under våren 2016.

Tillsammans Ett av syftena med Blodomloppet är att uppmärksamma blodgivning. Du behöver inte vara blodgivare för att vara med, men fundera gärna på om du skulle kunna tänka dig att bli blodgivare. Gör skillnad, bli blodgivare du också! Anmäl gärna ditt intresse på www.geblod.nu

Syftet med Blodomloppet är att manifestera betydelsen av Blodgivning – och i Värmland behöver vi mer blodgivare!

IF Göta Karlstad tillsammans med Blodcentralerna i Värmland

Kort om Blodomloppet

 • Ett av Sveriges största motionslopp
 • Arrangerades 2016 i Karlskrona, Malmö, Hudiksvall, Uppsala, Linköping, Borlänge, Umeå, Göteborg, Stockholm, Jönköping, Örebro, Visby, Västerås, Östersund och Karlstad.
 • 112 059 deltagare sprang eller gick 5 eller 10 km och ytterligare 1 723 barn deltog i Lilla Blodomloppet (6 st orter) 2015.
 • 14 901 blodgivare deltog i loppen och det registrerades över 2 653 nya blodgivare

Fakta Blodgivning

 • Blodgivarna avgörande för många sjukdomar, operationer, transplantationer och olycksfall
 • Blod kan bara ges från människa till människa
 • Blod är färskvara så nya blodgivare behövs alltid
 • Blodenheter används varje minut
 • Var tredje blodenhet är direkt livräddande i akuta fall
 • Mer information om blodgivning på www.geblod.nu
 • Blodgivare räddar varje år 100 000 liv

Film från 2015-års Blodomlopp (ej Karlstad)