Förbundsårsmöte – Tallgren i styrelsen

Den gångna helgen höll Svenska friidrottsförbundet årsmöte i Sollentuna. Värmlands delegation bestod av sex personer med rösträtt då motioner och styrelseförslag skulle behandlas. Här finner ni en redogörelse för de motioner och styrelseförslag som mötet behandlade.   Årsmötet ska också såklart välja styrelse och ordförande och så gjordes även denna gång. Ny ordförande för Svensk friidrott blev Björn O Nilsson och han fick med sig tre nya ledamöter in i styrelsen. Tillsammans med Bo Sjölander och Berndt Andersson blev Anders Tallgren invald i styrelsen. Tallgren som varit götist sedan barnsben är numera, efter en sejour i Stockholm, tillbaka i Karlstad och jobbar med kommunpolitik. Anders har genom åren varit engagerad på många nivåer inom friidrotten, från föreningsnivå – både som anställd och aktiv, till nu senast som ansvarig projektledare för Stockholm Bauhaus Athletics. Vi gratulerar Tallgren till det nya uppdraget!

Samtidigt lämnade Tallgren en annan post, den som ordförande för Elitklubbarna. Den föreningen valde således en ny ordförande under helgen och Götas kanslichef Johan Engberg är numera ordförande i Elitklubbarnas förening.

Årsmötet fick också information om att Gävle blir kandidat för att arrangera JEM22 år 2019. En stor chans för Gävle och dess friidrott och ett gott betyg till Sverige och Svensk friidrott som arrangör av internationella arrangemang.

/Johan