Evnert vann halvmarathon i Stockholm, Nelson blir Götist, Holmenkollen medalj och OS kvalande Taiwanes

Många roliga besked den gångna helgen.

På Kungsholmen runt vann i lördags Sofia Evnert halvmaraton sträckan på fina 1:20.27. En riktigt meriterande seger som för in henne på en 11 plats på Sverigebästa listan i år. Sofia som tidigare i vår sprungit bra tider även på 10km visar att det lovar riktigt gott inför sommarens tävlingar. Sofia som jobbar som polis kommer att jobba en del utomlands men det är inget som stoppar henne från att fortsätta träna och tävla på.

Roligt är också att Sofia får en ny klubbkamrat på löpsidan i och med att Sofie Nelson ansluter till IF Göta från SpringÅmål. Sofie är född 1990 och har även hon visat fin form i vår. På Göteborgsvarvets seedningslopp över 10 km på vann Sofie övertygande på 35.35. Spännande och kul att följa dessa i sommar.

 

I Oslo i lördags gick även årliga Holmenkollenstafetten av stapeln och Göta representerades av ett mycket starkt ungt veterangäng. Dan Engvist, Stefan Wagnsson, Henrik Örnstedt, Sören Person, Per Alsterdal, Torbjörn Wahlström krigade sig till ett brons i veteranklassen ca 1,5 min efter segrarna och 9 minuter efter totalsegraren i elitklassen. Riktigt starkt jobbat av detta gäng. Ni har det än!

 

Karlstad bekanta Shih-Feng Huang kastade hela 83.82m i spjut i helgen och kvalade med det in till OS i Rio för Taiwan. Shih-Feng var i Karlstad på träningsläger 8 veckor i våras tillsammans med delar utav Taiwans landslag. Ett klart lyckat samarbete mellan Göta tränarna Lasse Hakka och Anders Borgström som var med och hjälpte Taiwan kastarna. Kul och stort grattis.

 

/ Felix