VårRuset i Karlstad lockade över 8000

Under torsdagskvällen arrangerades VårRuset i Karlstad på ett fullsatt Sundsta! Arrangemangsområdet på Sundsta i centrala Karlstad stod för 15:e gången i ordningen som värd för loppet som i och med dagens 8010 deltagare nu har sprungits, joggats, lunkats och strosats av hela 123 000 tjejer. Detta ger loppet ett snittdeltagande på över 8000 som ställt i relation till upptagningsområdet blir än mer imponerande. De värmländska kvinnorna gillar att motionera och är bäst i världen på VårRus!

Varruset2016-0147

Loppets 15-årsdag firades alltså tillsammans med 8010 deltagare och rekordstor uppslutning från samarbetspartners. Hela 25 företag fanns på plats för att visa upp sig i och runt arrangemangsområdet. Stort tack till alla er för att ni gav årets lopp en extra krydda. Speciellt tack säger vi till loppets lokala huvudsponsorer Kalenius Växtcentrum och Värmlands Folkblad. Kalenius bjöd på en härlig aktivitet där man kunde fota sig mot deras fina blomsterarrangemang. Se resultatet och gilla upplägget på deras facebooksida. Då loppet fyllde ”moppe” tyckte vi det var passande att lotta ut elcyklar bland deltagarna. Detta gjordes i samarbete med Biltema och strax innan start kunde Biltema Karlstads Joakim Amoénus glädja tre pristagare med varsin elcykel.

Varruset2016-4253

Som traditionen bjuder parkerade deltagarna vid ankomst till arrangemanget på parkeringen på Färjestad. Genom ett samarbete med Karlstadbuss körs sedan deltagarna till ett mycket levande arrangemangsområde med många härliga aktiviteter och engagerade utställare. Sats Karlstad ser sedan till att uppvärmningen eldar på deltagarna innan start och konferencier Blossom Tainton informerar deltagarna om väsentligheter, delar ut priser och uppträder. Allt i ett härligt program innan tjejerna sedan ger sig av i olika takt och i olika startgrupper på den 5 kilometer långa banan längs Klarälvens strand.

 

Varruset2016-43935

Under loppet bjöd 5 musikplatser med band och DJs på underhållning, som vanligt var det god stämning bland både deltagare och funktionärer runt banan. Drygt 1000 deltagare hade valt att springa med tidtagning. Dessa resultat finns här. Resterande deltagare deltog i FunRun. Framför de snabbaste åkte förbilen från Flashauto med självaste Jan ”Flash” Nilsson som förare. Loppets tävlingsledare Åke Svensson passade på att förse publiken med giweaways från Pegeuotens bagagelucka. Snabbast av alla var Sofie Nelsson som kom i mål på 17.06, en av de snabbaste tiderna i loppets historia. Sofie, som gjorde sin första tävling i Götalinnet, inledde alltså med seger direkt. Tvåa kom klubbkamraten och fjolårssegraren Linda Take med 18.14 och trea kom Malin Leandersson från OK Tyr med 18.20.

Varruset2016-4363Som vanligt avslutades kvällen med picknick i gröngräset på Sundsta. Det blev en härlig stund med mycket folk, prisutdelning och underhållning. Många dröjde sig kvar länge på arrangemangsområdet och avnjöt picknicken från centrala huvudsponsorn Coop. Vädret innebar växlande molnighet och uppehåll, bra löpväder helt enkelt och temperaturen var riktigt behaglig.

Arrangörsföreningen IF Göta Karlstad vill härmed tacka alla inblandade för att ni bidrog till den 15:e upplagan av VårRuset Karlstad och hälsar varmt välkomna tillbaka igen nästa år!

Stort tack också till alla fantastiska funktionärer som genom sina insatser gör det möjligt för Värmland och Karlstad att husera stora evenemang som VårRuset!

Varruset2016-43927Varruset2016-43987Varruset2016-44076

 

 

 

 

 

Bilderna är tagna av Fredrik Karlsson, Solsta Foto.

Fina bilder från arrangemanget finns här.

Läs här och se webb-TV från NWTs bevakning.

Se här på SVT Nyheter Värmlands inslag från kvällen. Och här för livesändningen direkt i de lokala nyheterna (cirka sex minuter in i sändningen).

/Johan