Fjärdeplatser på stafett-SM

Den gångna helgen avgjordes stafett-SM på Stockholms stadion. Föreningen fanns på plats med ett härligt gäng ungdomar som totalt bildade nio lag. Tyvärr fanns inga seniorlag på plats vilket vi får jobba hårdare med till nästa år. Men som sagt, ungdomarna fick hålla Götafanan högt och det var en härlig gemenskap och kämpaglöd i truppen.

IMG_4143 Helgen inleddes med F17 1000 meter försök där Camilla Appel (100 meter), Klara Hallgren (200 meter), Linn Bäcklin (300 meter) och Lovisa Ellström (400 meter) vann sitt försöksheat med fina 2.20:36. I finalen blev tjejerna tyvärr snuvade på en fin placering efter en överväxel på första växeln. Tjejerna fick revanschchans under söndagen då det löptes 4×100 meter. Här gjorde samma tjejer 50.23 vilket inte riktigt räckte till final. Föreningen mönstrade här två lag och Sara Lundmark, Jonna Uttman, Malin Lundmark och Alice Eriksson klockades för 54.66. Tre debutanter i F15 gick direkt in i finalen över 3×800 meter och gjorde ett strålande jobb. Emelie Moberg, Caroline Djupfelt och Felicia Lindahl noterade 8.10:06. Bra insatser rakt igenom för att vara debuttävling. Felicia noterade exempelvis fina 2.27 på sista sträckan. Även på den kortare distansen 4×80 meter fick vi se några debutanter i SM-sammanhang. Kira Rotevatn, Maja Karlsson, Emmy Jansson och Olivia Österling Strömstedt sprang 43.34 i försöken efter fina växlingar rakt igenom.

IMG_4147I P17 deltog samma killar på två distanser och inledde under lördagen med svensk stafett, 1000 meter. Melker Gustavsson (100 meter), Victor Thunström (200 meter), Henrik Larsson (300 meter) och Olle Wahlström (400 meter) om i mål på 2.03:31 i finalen bara sekunden från bronset. Under söndagen fanns chans till revansch och grabbarna utmanade igen. Man sänkte sig med nästa 0,5 sekunder från försöken på 4×100 meter och noterade 43.74. Återigen korsade de mållinjen som fyra, denna gången bara 3 tiondelar från medalj.

Ytterligare två fjärdeplatser stod F19 för. Först sprang man stafett 1000 meter med Claudia Payton (100 meter), Moa Hansson (200 meter), Victoria Sandsjoe (300 meter) och Lisa Piscator (400 meter). Med 2.21:36 slutade man alltså fyra. På 4×100 meter gjorde samma tjejer återigen en stark insats med 49.08, fyra återigen. Samtliga resultat från helgens SM finns här.

IMG_4151

Vi summerar alltså fyra fjärdeplatser, stort grattis till dem. Lite stolpe ut men bra insatser rakt igenom! Härligt jobbat alla och tack för en trevlig helg både ledare och aktiva! Stafett är kul!

Några kastare befann sig i Bålsta på Vårkastet och Oscar Vestlund kastade 70.95 i slägga och förbättrade därmed sitt årsbästa ytterligare. På plats fanns också Jakob Eriksson som noterade dryga 58 meter i spjut och Alexander Nilsson som kastade nästan 49 meter. Bra jobbat!

Kommande helg väntar Stefan Holm spelen i Kil, SAYO i Sollentuna och på nationaldagen åker en trupp till Norrköping för kval i Kraftmätningen.

/Johan