Sofie nia i Europa

Sofie Skoog hoppade igår kväll sin andra raka internationella mästerskapsfinal. I vintras blev det en meriterande 5:e plats på inomhus-VM i Portland, Oregon. Nu på Europamästerskapen i Amsterdam tog sig Sofie till final via felfri hoppning över 1.89 i kvalet. I finalen kom en rivning på 1.89 och sedan blev det stopp på 1.93. Det blev en final med många delade placeringar till följd av ett tufft höjningsschema och Sofie slutade som nia i Europa! Bra jobbat Sofie!

GP-Galan-2015 (101 av 189)

Läs i VF om rapporten från tävlingen.

Läs i NWT om rapporten om tävlingen.

Nu blir det en spännande väntan för de svenska OS-potentaterna. Sofie lär få besked i början på kommande vecka men till dess får vi glädjas åt att det är många som vill att hon ska få sin biljett. Och vi håller såklart tummarna för Sofie här också! Trevlig helg!

/Johan