Brons, guld, OS och UEM, en händelserik vecka

Det har minst sagt varit en händelserik vecka för föreningen! Vi ska nu försöka summera den även om den pågår i allra högsta grad fortfarande. Exempelvis springer Henrik Larsson final på 100 meter på ungdoms-EM klockan 18.55 idag svensk tid. Se förutsättningarna här! Lycka till Henrik! Henrik springer också 200 meter under helgen och gick just vidare från försöken, nu två timmars vila. Se loppen här!

I helgen som gick hade föreningen en mindre trupp vid Öresundsspelen i Helsingborg. Truppen presterade bra och kom hem med många personliga rekord. Se alla resultat här. Samma helg avslutades i söndags med spjuttävling i Karlstad på Massas Äng. Kim Amb hade efterfrågat en sista chans för att kvala till OS och Göta arrangerade Road to Rio. Det blev en härlig tillställning där Kim lyckades med uppdraget att prestera 83 meter. Han kastade nytt banrekord för Massas Äng när han noterade årsbästa och fina 84.32. Därmed sällade sig Kim till OS-truppen och blir ytterligare en av de som OS-genrepar i Karlstad den 27 juli.  Jakob Eriksson slog personligt rekord i samma tävling och noterade över 60 meter för första gången med 61.76.

På onsdagen kom det mycket glädjande beskedet att Göta återigen har en olympier i och med att Sofie Skoog blev uttagen till OS i Rio de Janeiro. Sofie som var VM-femma inomhus och nia i Amsterdam förra veckan har övertygat under hela kvalperioden och vid två tillfällen överträffat kvalgränsen satt till 1.93. Nu får Sofie chansen i sitt tredje raka internationella mästerskap, Grattis Sofie och Stefan!

Onsdagen fortsatte på ett fint sätt när André Rangelind sprang imål som segrare på SM på 100 kilometer. Andrés första SM-guld och en imponerande löpning borgade för ett säkert guld. Föreningens 301:a mästerskap! André snittade 4.07 per kilometer, 100 gånger i rad! Grattis André!

IMG_4252Onsdagen avslutades också på ett fantastiskt sätt! Föreningens damlag lyckades försvara bronsmedaljen från förra året efter en mycket strong laginsats. På pappret visste man att det skulle bli benhårt om platserna 3-5 och att plats fem vill man undvika för då tvingas man till kval. Spårvägen och Lidingö skulle stå för det hårdaste motståndet om bronset men faktum är att det till slut blev nära till ett silver för Götatjejerna! Frida Johansson inledde kvällen bra genom att ta pluspoäng i tresteg med 12.04 och en andra plats. Sedan fortsatte tjejerna med att ta pluspoäng efter pluspoäng, bland annat genom veteranen Linda Take som sprang 2000 meter hinder och kom imål som tvåa. När man sedan bärgade fyra raka grensegrar så seglade Götalaget upp på silverposition för en stund. Grensegrarna kom genom Minna Svärd i stavhopp, Elisabeth Höglund i spjut, Agnes Larsson i kula och Sofie Skoog i höjd. Starkt jobbat av kollektivet och riktigt kul att föreningen presterar när det gäller. Grattis tjejer och stort tack till kapten (Ulf) Karlsson som gjort ett strålande jobb med laget från start till mål!

IMG_4253/Johan