Brons till Frida Jensen vid terräng-SM – Skoog nominerad till priser

Under den gångna helgen avgjordes årets sista nationella mästerskap i friidrott. Terräng-SM arrangerades i Västerås och vi kunde glädjas åt några riktigt fina Götaprestationer. Mest gladde såklart medaljen på ungdomssidan. I F16 4000 meter spurtade Frida Jensen länge om segern och med 500 meter kvar var hon i knapp ledning. Frida fick sedan se sig slagen med 2 sekunder av guld- och silvermedaljörerna men stod ändå för en fantastisk prestation och bärgade en medalj med 16.00! Grattis Frida!

img_4414En till medalj blev det och vi gratulerar också Anne Ellström till brons, här handlade det om K45 4000 meter och tiden för Anne var 17.03. Medalj blev det också till Lova Perman i Svealandsmästerskapen för flickor 13. Här sprang man 2000 meter och Lova noterade 7.31, och var faktiskt före alla i F14-klassen. Olivia Weslien tog en 7:e plats i F19 4000 meter och Sofie Nelsson slutade på 15:e plats i seniorklassen över 8000 meter. Se alla resultat här!

Igår presenterades årets nomineringar till priser vid Friidrottsgalan i direktsändning på Friidrottskanalen.

Här kunde vi glatt konstatera att Sofie Skoog nominerades i två kategorier, närmare bestämt Årets genombrott i landslaget och Årets prestation i landslaget. Grattis till väl värda nomineringar Sofie! Priserna delas ut på Friidrottsgalan som hålls på Waterfront i Stockholm onsdag den 23 november.

Nomineringar till prisutdelning vid Friidrottsgalan.

/Johan