Gott Nytt År

Vi önskar god fortsättning och Gott Nytt År med några rader om avslutningen på 2016!

I mitten av december undertecknades det nya avtalet för friidrottsmiljö Karlstad där föreningen, friidrottsgymnasiet och Karlstad universitet länge haft ett samarbete. De senaste åren har även Svenska friidrottsförbundet funnits med i avtalet och numera är också Värmlands idrottsförbund en av avtalsparterna. Avtalet syftar till att skapa en bra miljö för elitfriidrottande och göra det möjligt att kombinera studier och träning på ett bra sätt. I och med det nya avtalet, som sträcker sig till 2020, öppnas fler möjligheter och vi tar gemensamt ny sats mot en ännu bättre träningsmiljö för friidrott på elitnivå.

Sofie Skoog är föreningens just nu starkaste aktive och kan summera ett fantastiskt 2016 med otroliga tre mästerskapsfinaler. Innan årsskiftet presenterade Track & Field News sin världsranking för året och vi kunde glädjande konstatera att Sofie tillhör topp 10 i världen även här. I fint sällskap av Meraf Batha och Daniel Ståhl placerar sig Sofie på denna tunga lista, Sofie som nia i kvinnligt höjdhopp. Sofie, vars årsbästaresultat räcker till en slutlig 21:a plats på världsrankingen, har verkligen varit bäst när det gäller och presterat sina bästa resultat på stora tävlingar! Niondeplatsen bekräftar detta och visar också på en enormt hög nivå säsongen igenom. Grattis Sofie!

Sofie fick också en viktig julklapp, mot OS i Tokyo 2020, då Sveriges Olympiska kommitté tog ut nya aktiva för nästa fyraårscykel till det som heter topp-och talangprogram. Skoog är en av tre nya friidrottare i programmet som innebär ökat stöd i elitsatsningen. Kul och viktigt för firma Skoog, Holm!

Med de orden kastar vi oss in i ett nytt friidrottsår! Några inleder med träningsläger som sedan byts mot säsongsstart vid Götas ungdomsspel 21-22 januari. Andra tränar på hemmaplan och startar inomhussäsongen redan kommande helg!

/Johan