Recap från Svealandsmästerskapen

18-19 mars avgjordes Svealandsmäsretskapen i Uppsala och 16 värmlänska friidrottare befann sig på pllats för att delta på den största tävlingen för 13-14 åringar med bästa tänkbara motstånd. Här en kort sammanfattning av de prestationer som belönades med medalj, vill du se hela resultatlistan från helgen hittar du den här!

Speciellt en prestation som stack ut lite extra som IF Götas Lova Perman stod för i F14 1000m. Lova avancerade till finalen efter att på imponerande vis persa med 2 sekunder och vinna sitt försöksheat med 3:06,84. Vidare i finalen tog hon hem segern och var (håll i hatten) hela 6 sek före nästa tjej i mål! Inte nog med det slog Lova även nytt personligt rekord med resultatet 3:02,58 och presterade även ett nytt sverigebästa, tillika distriktsrekord. Snyggt Lova!

Lova Perman, glad svealands-mästare

En annan IF Göta tjej som hade stora framgångar i helgens tävling var Hanna Karlsson F14 som sprang hem ett brons på 60m med resultatet 26,93 (PB). Men det slutade inte där, Hanna lyckades få hem ytterligare ett brons till Värmland i stavhopp (2,33) och sist men inte minst ett silver i 60m häck på resultatet 9,37 (PB). Vilken superhelg för Hanna!

Hanna Karlsson hoppade som aldrig förr i staven

Andra Göta deltagare var bland andra Klara Lindholm som felfritt tog sig över 1,44 och fick med sig en bronsmedalj hem i F13 höjden! Även Maja Bjelac i F13 imponerade under helgen och sate flera personliga rekord och var riktigt nära medalj på 200m där hon kom fyra på nya perset 27.98.

Maja krigar på 200m

I P14 gick det riktigt bra för våra Ellström grabbar som båda sate personliga rekord under helgen.   Bäste gren placeringsmässigt blev längd för Oliver för helgen där han kom fyra på 5.41 medan häck kanske var hans bästa gren resultatmässigt där han satte ett nytt personligt rekord med  9.47. För Lukas Ellström blev det också en del per och bland annat första gången under drömgränsen 8 sek på 60 genom att ha sprungit 7.97 i sitt försöksheat. 

 

 

Bra start för Oliver

Lukas på väg mor pers!Bra jobbat säger vi till våra Värmländska ungdomar och hoppas att ni fick en rolig helg tillsammans! Glöm inte att tagga era bilder från helgen med#ifgöta  #värmlandsfriidrott 

Värmlands gänget

Bästa hejarklacksledare /maskot / fotograf –  Moa Karlsson

/Felix