Dubbelseger i lag-sm kvalet på hemmaplan!

Vilken dag det blev på Tingvalla IP under lördagen! Dubbelseger i Lag-SM kvalet vilket betyder SM final 6 juli i Helsingborg!

Damerna tog en stensäker seger och låg i ledning i princip hela dagen efter att Hanna Karlsson startat upp dagen på bästa sätt och vinna 400m häck på 63.82 i sin debut på distansen! Efter ytterligare 5 grensegrar 200m (Ida Hansen 200m, Olivia Weslien 1500m, Sofie Skoog höjdhopp, Erica Edström stavhopp samt Amanda Malmehed i kula)  var segern redan bärgad redan innan avslutande stafetten. Men stafett-tjejerna Hanna Karlsson, Ida Hansen, Klara Hallgren och Olivia Österling Strömstedt genomförde dock jobbet på riktigt bra sätt och tog även den segern och segermarginalen blev hela 13 poäng i damklassen närmast före Västerås.

I herrmatchen blev det däremot en riktig rysare och inför avslutande 4x100m stafetten kunde tre lag fortfarande vinna hela tävlingen. Göta låg då i ledning med en poäng före Upsala IF och tre före Lidingö,  och även i bottenstriden skulle stafetten avgöra vilket lag som åkte ur denna jämna Lag-sm klvalgrupp A som i år var ovanligt tuff! Det verkligen osade av nerositet bland många på hela arenan! Götas stafettlag bestod av Victor Pettersson, Niklas Bergman Larsson, Melker Gustavsson och Gabriel Gunnarsson och grabbarna gjorde sitt jobb, tog andraplatsen i stafetten och höll undan för rätt lag vilket gav segern och stort jubel utbröt bland alla götister!

Vad innebär då detta? Jo återigen, både herrlag och damlag har nu plats i Lag-SM finalen 6 juli i Helsingborg vilket går i samband med Öresundsspelen vilket gör att vi kan åka med stor trupp och de som vill stanna kvar och tävla på öresundsspelen kan göra det! Läs mer om planerna fö storbussarna och boendet i helsingborg på tävlingssidan.

Samtliga resultat från Lag-Sm kvalet på Tingvalla hittar du här. 

Vår underbara fotograf tog massa härliga bilder från dagen missa inte fotoalbumet http://ifgota.se/fotoalbum/