Vårrusiga damer skapade återigen folkfest!

Aldrig tidigare har vi skådat ett så soligt Sundsta bara timmarna innan området ska fyllas med, vad som ikväll blev 7 500 kvinnliga deltagare. I år arrangerade IF Göta Vårruset i Karlstad för en 17e gång och ”sola i Karlstad” levererade verkligen till max med helt fantastiska förhållanden för en trevlig kväll tillsammans med vänner och kollegor i Sveriges tredje största Vårrus.

180529 IF göta arrangerar Vårruset den 29 maj 2018
Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

Efter att efter fjolårets lopp vunnit priset som ”Årets Vårrus-arrangör” fortsätter vi att vilja leverera ett arrangemang i absolut toppklass till våra besökare. Detta gör vi bland annat genom att bjuda parkerande deltagare på Färjestad i samarbete med Apcoa, på gratis busstransport med Karlstadbuss till arrangemangsområdet på Sundsta. Arrangemangsområdet fylldes i år extra tidigt av soliga tjejer som innan loppet kunde passa på att besöka de 22 utställare som fanns på plats. Tack till er sponsorer och samarbetspartners som gav arrangemangsområdet extra glans och glädje under kvällen! Ett extra stort tack till våra lokala sponsorer som fanns på plats genom NWT, OK Värmland, Autowåx, Färjestadstravet, Karlstad Airport, Landstinget Värmland, Räddningstjänsten, Optikhuset och Socialdemokraterna.

180529 IF göta arrangerar Vårruset den 29 maj 2018
Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

Vårrusambassadörerna Marie Serneholt, konferencier, och Anna Korsgren, DJ, fanns med från scenen hela kvällen och stod för underhållningen i form av musik, musik quiz och information. När det närmade sig första startskott stod Actic för uppvärmningen och ökade pulsen hos deltagarna under sju härliga minuter då hela startfältet rörde sig i samspel. Ett extra varmt tack Actic, en av våra mest trogna samarbetspartners i Vårrussammanhang! Startfältet släpptes sedan iväg i sju olika startgrupper för att sedan ta sig an den både löp- och gåvänliga banan förbi några av Karlstads vackraste vyer.

180529 IF göta arrangerar Vårruset den 29 maj 2018
Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

Fjolårets nyheter kring banan som då tog in löparna i centrum bestod även i år. Löparna passerade under sina 5km två vätskestationer, tre DJ stationer i samarbete med Sweagents, två dansinslag i samarbete med Dansstudion och CheerXplosion, ett ”vattenhinder” i samarbete med Räddningstjänsten och en discotunnel som var ny för året. Ett extra stort tack också till Karlstad CCC som stod för underhållning och utdelning av praliner på sin brygga!

Redan efter 500m av loppet hade IF Götas hemmalöpare Sofie Nelsson skapat sig en lucka till fjolårets vinnare, Sandra Olsson som representerar Malungs IF och IF Göta löparen med många fina placeringar på meritlistan, Linda Take. Sofie kopplade dock snabbt greppet om loppet och när löparna passerat 1km hade Sofie skapat sig en ledning som sedan skulle bli helt omöjlig att ta ikapp för tjejerna bakom. Ända in i mål höll Sofie undan och lyckades dessutom utöka ledningen en aning mot slutet och vann på tiden 17.20. Detta efter en uppladdning lite utöver det vanliga, en flygresa hem från Spanien bara några timmar innan start. Bra jobbat!!! Förbilen presenterades i år i samarbete med Autowåx.

Samtliga resultat från loppet hittar du via länken här.

180529 IF göta arrangerar Vårruset den 29 maj 2018
Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

I vanlig ordning avslutades kvällen på gräset på Sundsta med picknick och härlig gemenskap. Hela gräsytan mellan Sundsta gymnasium och Sundsta badhus var täckt med picknickande Vårrusdeltagare som fick prova den populära vegetariska picknickkassen som levererades av huvudsponsoren COOP.  Medan detta avnjöts rundades även underhållningen av från scenen med presentation av både musik quiz-vinnare och pristagare.

180529 IF göta arrangerar Vårruset den 29 maj 2018
Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

Med de orden vill arrangörsföreningen IF Göta tacka alla inblandade för att ni bidrog till den 17e upplagan av Vårruset i Karlstad och vi hälsar er varmt välkomna tillbaka igen nästa år! Ett extra stort tack till er funktionärer som genom era insatser gör det möjligt för Värmland och Karlstad att husera stora löpevenemang som Vårruset. Tack!Bilderna är tagna av Fredrik Karlsson, Solsta Foto.

Läs mer om arrangemanget hos NWT, VF och SVT (klicka).

/ Hannah med IF Götas kansli