Götas ungdomsspel fortsätter växa!

26-27 januari, Götas ungdomsspel inomhus 2019. vi kan inte annat än summera helgen som väldigt lyckad, både för oss som arrangör men framför allt för alla aktiva!

Det bjöds på många personliga rekord och fina resultat under helgen, många deltagare gjorde sin första tävling någonsin vilket också är kul att vi kan vara en startgrop för mångas framtida karriär. Antalet deltagare bara fortsätter att växa och i år var det över 400 deltagare! Några nämnvärda resultat under helgen från de äldre klasserna var Oskar Erixons pers i längdhopp, några veckor tidigare hoppade han för första gången över 7m, under ungdomsspelen flög han hela 7,28m. Riktigt roligt! Under viktkastningen på lördag kväll fick vi se en riktigt duell mellan Götas Amanda Fridberg och Hillevi Carlsson från Falu IK. De var jämna rakt igenom hela tävlingen men Hillevi gick därifrån som segrarinna med ynka 1 cm! Segerresultatet blev 18,84m. Även söndagen bjöds på en riktig duell, den här gången i längdhoppsgropen mellan Kaiza Karlen, IF Göta och Emilia Kjellberg, IFK Sunne. Personligt rekord inomhus för båda tjejerna men segrade gjorde Emilia, även där med endast en ynka cemtimeter! Emilia hoppade 6,27m. Däremot hoppade Kaiza över kvalgränsen till U23 EM 2019 som i sommar går i Gävle, fortsätter det så kommer vi få se henne i inte bara götadräkten utan också i blågult, grattis!!!

 

Många nöjda efter helgen och för många bra resultat för att kunna nämna alla. För att se alla helgens resultat se här. Vill också rikta ett stort tack till alla funktinoärer som deltagit under helgen och gjorde Götas ungdomsspel till den härliga tävling som det blev. Nu fäster vi nu blicken mot nästa helg, då väntar 6-timmars!

/Mikael genom IF Götas kansli