SM på hemmaplan gav fem medaljer

Det blev en härlig friidrottsfest på Tingvalla IP med många fina resultat och härligt publikstöd för både Götister och alla andra. SM på hemmaplan är speciellt och vi hade satt höga mål med 8 medaljer men denna gång gick det inte hela vägen utan stannade på 5 medaljer men både glädjande och lite retfullt i vissa fall hela 12st topp-8 placeringar vilket tyder på våran toppbredd.

Starkast lysande hemmastjärna för helgen var otvivelaktigt Henrik Larsson! Göta sonen visade under helgen att han ÄR Sveriges i särklass bästa sprinter genom att ta hem guldet på både 100m och 200m! På 100m kom guldet genom nya mästerskapsrekordet 10.26 och segermarginal på hela 34 hundradelar! Därefter blev det lite hårdare konkurrans om guldet på 200m framförallt genom Mölndals Felix Svensson som i finalen bara var 6 hundradelar efter. 20.78 och nytt pb blev segertiden för ”Henke”

Götas andre guldmedaljör under helgen blev Kaiza Karlen som knep segern i en spännande längdtävling med ett långt hopp i sista omgången! Ojämna vindar gjorde att kvinnorna hade lite problem att få till ansatserna i finalen och först i sista försöket fick Kaiza till det och klämde till med 6.26 vilket gav segern! Tvåa i tävlingen blev Halmstads Elin Larsson på 6.18 före Götas andre representant i finalen Erica Jarder som tog bronset med 6.16! Så våran bästa gren, helt klart, med både guld och brons!

Sista Götamedaljen för helgen tog Sofie Skoog i kvinnornas höjd genom att klara 1.82. Sofie var inte jättenöjd med hoppningen, speciellt när det var så nära på nästa höjd 1.84 men såväl en medalj och att få hoppa inför en väldigt engagerad publik som dagen till ära fick komma väldigt nära inpå hopparna skapade en otrolig atmosfär.

Utöver de fem medaljörerna hade vi sedan hela 12 stycken topp-8 placeringar, där flertalet snuddade vid medaljerna, vilket är ovanligt många och placerade oss som fjärde bästa förening på kvinnliga sidan och sjunde bästa förening på herrsidan!

Fjärde plats Amanda Malmehed kula 14.13

Femte plats Carolin Näslund 49.82

Femte plats Jonas Leandersson 29:41.00

Femte Oscar Vestlund slägga 64.43

Sjätte plats Evelina Erlandsson höjd 1.72

Sjätte plats Oscar Erixon längd 7.20

Sjunde plats Jakob Eriksson spjut 67.25

Sjunde plats Josefine Berg slägga 58.83

Sjunde plats Hanna Karlsson 400m häck 63.00

Åttonde plats Arvid Ryberg höjd 205

2x åttondeplatser för Olivia Weslien på 1500 och 5000m på 4:36.89 resp. 17:30.57

 

För fullständiga resultatlistan klicka här!

Tack allesammans för en härlig helg

/ Felix