Inomhus-SM i Växjö och Minna i USA

Under den gångna helgen avgjordes SM i friidrott i Växjö. Göta hade en tuff helg och till följd av sjukdom och skador en lite tunnare trupp. Helgen kröntes med ett silver av Sofie Skoog i höjdhopp. Sofie klarade 1.85 och var riktigt nära på 1.87. Evelina Erlandsson slutade 6a i samma tävling efter 1.74 i en bra tävling. Alexander Hult slog till med personligt rekord i försöken på 60 meter. Enkelt vidare till semi efter 6.91. I semin kom det att krävas 6.89 för final men ett fint personligt rekord för Alexander blev det. I kvinnliga längden startade föreningen med det starkaste laget. Tyvärr blev det ingen fullträff för någon av tjejerna som all tre hade hoppats på längre hopp. Nu blev Erica Jarder, Kaiza Karlén och Emilia Kjellberg 5a, 6a, 7a på 6.15, 6.11, 6.10. I herrarnas motsvarighet hoppade Oskar Erixon 7.10 i sista hoppet, ett fint årsbästa som gav honom en 7e plats.

Amanda Malmehed hade svårt med tekniken under kultävlingen men fick till en fin stöt på 14.49 och med det blev det en 7e plats.

I herrarnas höjd slog Melvin Lycke Holm till med ett silver efter 2.10 och tog Värmlands andra medalj under helgen. Där bakom fick Arvid Ryberg och Markus Asplund inte riktigt till det utan de stannade på 1.97 respektive 1.84, revansch att hämta nästa helg.

I USA stod Minna Svärd för fina insatser vid Lone Star Conference Championships. Det blev två segrar och sedan bidrog Minna till en andraplats i stafett. Efter seger på 400 meter med finfina 54.66 (personligt rekord och in som fyra genom tiderna i föreningen) blev det också seger i stav med 3.65. Den sistnämnda segern kom barfota, mycket imponerande.

/Johan