Resultattävling i stav med många personliga rekord

Precis som i fjol kröntes sista helgen i april med en stavtävling i Våxnäshallen.

Till Våxnäshallen anlände nio stycken laddade och något nervösa hoppare födda 2005–2009. Med behörigt coronaavstånd anslöt också ett 20-tal trogna supporters i form av föräldrar, mormor och morfar, farmor och farfar och syskon.

Foto: Madde Olsson

Fokuset, formen och stämningen var absolut på topp! Vilket bevisades av fyra grymma personliga rekord och ett tangerat. Alla hopparna visade upp en riktig kämpaglöd och gjorde en strålade insats.

Isak Grenegård (-09) som efter sex veckors sjukdom bara tränat stav två gånger klarade fina 1,45. En som chockade sig själv var Nora Karlsson (-09) som efter en fantastisk inhoppning slog till med ett nytt personbästa på 1,85. När My Olsson (-09) väl lyckats vända allt pirr till positiv laddning flög hon över 2,20, vilket var nytt pers med femton cm. Och Astrid Leandersson (-09) visade härliga kämpatakter och fick till ett nästpers på 1,55.

Efter en minst sagt darrig inledning plocka Irma Jonhed (-05) fram fighting-facet och ökade på sitt pers med hela två decimeter till 2,80. Trots att Elin Nystedt (-06) gick en tuff match med ansatsen lyckades hon till slut klara 1,95, ynka 5 cm från sitt personbästa. Också Mira Andersson Lernman (-09) gjorde en strålande insats med dagens 1,25 som var tangerat pers.

Med stabila ansatser och fina isättningar fick Nathalie Wiman Ahlstedt (-08) till 2,25 vilket var det näst högsta hoppet någonsin. Siri Frisk (-09) hoppade bättre än på mycket länge vilket belönades med det nya personliga rekordet 1,85.

Ett stort tack till alla funktionärer för trevlig stämning och en helgjuten insats.

Resultatlista

/Mikael Dahlgren