Silver på Terräng-SM

I helgen avgjordes sista SM tävlingen för 2020, terräng-SM i Hässelby. Totalt fanns det nio götister på plats, Lathifa Afrah, Ella Holmqvist och Amanda Johansson i F15 4km. Wilma Karlsson F16-17 4km, Olivia Weslien Kvinnor 4km, David Kjellén i M 4km och 10km, Jonas Leandersson i M 10km, Sören Persson M35-M55 8km och Tony Holmgren i M60-M65 4km.

Det var regnigt och kallt och tuffa förutsätningar för alla löpare. Många av våra Götister fick kriga för att ta sig igenom tävlingen och fick verkligen känna på skillnaden på att löpa på bana och ute i terrängen. Jonas Leandersson placerade sig som sjunde i början av loppet men avancerade stadigt under loppet och efter sju kilometer var han uppe på fjärde plats och häll den hela vägen in i mål. Tiden för Jonas blev 31:33 och precis utanför medaljplatsen.

Men två medaljer blev det ändå för Göta, den ena i det individuella M55 och den andra i lagtävlingen för F15. Sören knep silver i 8km distansen på tiden 30:10. Tjejerna i F15 hade det tufft ute i terrängen men tillsammans tog de tre tjejerna hem silvret i lagtävlingen!

Alla götisters resultat hittar du här.

I bild: F15, fr v Lathifa Afrah, Ella Holmqvist och Amanda Johansson