Snabb Henrik på stjärnspäckad BAUHAUS-gala

Söndagens Bauhaus-gala på historiska Stockholms stadion kom att benämnas som “den bästa friidrottsgala som hållits på svensk mark”. Tävlingen var den sista eller näst sista tävlingen för de OS-uttagna atleterna innan avfärd mot Tokyo, och kanske var de 4000 personerna på läktaren som fick de aktiva att tända till på riktigt. Galan var för övrigt det första internationella idrottsevenemanget i Sverige sedan lättnader av pandemirestriktionerna infördes den 1 juli.

IF Götas alldeles egna Henrik Larsson ställdes på herrarnas 100 m inför ett startfält med flera OS-uttagna sprinters, en svår uppgift att axla och en situation där det är lätt att bli tagen av stundens allvar. Henrik lät sig ändock inte vikas ner och kunde korsa mållinjen på tiden 10.39 s, en tiondels sekund från hans årsbästa satt på Karlstad GP tidigare i sommar. Loppet på Stockholms stadion där han slutade på en 8e plats lovar gott inför resterande delen av säsongen. Detta dels med tanke på att vindmätaren visade -0,3 m/s och att Henrik återigen visar god form när det väl gäller. Först att korsa mållinjen var OS-klara amerikanen Ronnie Baker.

/Kansliet, Simon K