Henrik enkelt vidare till final i Tallinn

IF Götas Henrik Larsson har rest till U23-EM i Tallinn med sikte på medalj. Det första steget mot målet var att ta sig vidare till en final, något han igår kväll gjorde med enkelhet. Götasprintern är därmed en av nio finalklara svenskar efter den första tävlingsdagen.

I försöksheat 1 av 3 kunde Henrik efter en hygglig start glida ifrån övriga löpare på ett övertygande sätt. Med tiden 10.33 s var han överlägset först över mållinjen, detta trots en lugn andra halva av loppet och nästan avstannade sista 30 meter.

Efter försöken går det att konstatera att Henriks största konkurrenter är Jeremiah Azu (GBR), Riku Illukka (FIN) och Joshua Hartmann (GER).

”Om kroppen håller och vi har bra vindar så tror jag definitivt på personligt rekord” säger Henrik i en intervju med SFIF.

Henriks personliga rekord lyder 10.20 s vilket bara är två hundradelar från det svenska rekordet på 10.18 s. En mycket spännande final väntar ikväll kl 19.30 svensk tid. Karlstad, Värmland och IF Göta håller tummarna för Henrik!

/Kansli, Simon K