Distriktskampen 2022

I lördags arrangerades Distriktskampen i Rimnershallen, Uddevalla. Av Värmlandslagets totalt 42st deltagare bestod 22st av Götister i åldrarna 13-17 år. Värmland saknade tyvärr deltagare i relativt många grenar och slutade därför en bit efter i den totala poängräkningen. Det bjöds ändå på en mängd fina prestationer och en härlig stämning! Här kommer ett axplock av lördagens Göta-prestationer:

Både Fredrik Jansson (-07), Lisa Holmgren (-09) och Siri Frisk (-09) slog till med PB i kula, och fint stötte även Annie Engelbrektsson Jonsson (-05). Elina Örtqvist (-06) och Aliz Halász (07) plockade poäng i höjdhoppet, där Aliz dessutom höjde sitt PB med 2cm. Ellen Rinnemo (-09) avslutade sitt 800m-lopp med en riktig superspurt och en ordentlig sänkning av sitt PB. Snabbt sprang också Amanda Karlsson (-07) och Ida Kristiansson (-06) på 200m samt Josefine Johansson (-08) och Matilda Lindén (-08) på 60m. Ida Kristiansson (-06) sänkte dessutom sitt personliga rekord på 60m.

Stavhoppstjejerna Mira Andersson Lernman (-09), Tuvali Åhser (-08) och Nathalie Wiman Ahlstedt (-08) var samtliga uppe och hoppade på höjder nära PB. Tillsammans såg de till att dra in flest poäng i grenen i lagtävlingen.

Det var också fina häcklopp av Götatjejerna i samtliga åldersklasser! Tilde Andersson (-06) och Hannah Hedström (-06) i F17, Moa Karlsson (-08) i F15 samt My Olsson (-09) och Nora Karlsson (-09) som sprang hem en dubbel i F13.

Ella Högman Skager (-09) flög långt i längdhoppet och tog hem maximalt med poäng i sin åldersklass. Även Elin Rubertsson (-07) och Märta Lundström Larsson (-05) passade på att hoppa långt. Dessutom avslutade Märta tävlingen med en supersträcka på stafetten!

Samtliga resultat finns att ta del av här.

/Madde