Lyckad helg för IF Göta – Comeback för Jarder

Många av Götas aktiva gjorde under helgen säsongsdebut på Örebro Indoor Games, vissa sin första tävling i en helt ny åldersklass.

Det största utropstecknet stod Emilia Kjellberg för när hon i kvinnornas 60 m final korsade mållinjen på tiden 7.55 s. En otroligt bra tid och nivå som Emilia jagat under en längre period. Snabbheten bäddade även för långa hopp i längden där hon vann på fina 6.12 m.

På de lite längre sprintgrenara såg vi träningskompisarna Hanna Karlsson och Lova Perman. Hanna slog nytt PB på 200 m med tiden 24.60 s, vilket betydde en fin silverpeng. Bakom henne, i samma lopp, slutade Lova med tiden 25.45 s. Lovas bästa gren är som känt 400 m där hon visade vart skåpet skall stå med tiden 55.25 s, ett nytt PB och bara några tusendelar från segern i loppet.

Ella Holmqvist, född -05, visade fin form på kvinnornas 800 m där hon slog ett nytt PB med tiden 2:14.67 s. Det fina loppet ledde också ända fram till en guldmedalj. Grymt jobbat!

Erica Jarder har haft en längre period borta från friidrott, men under helgens tävlingar kunde vi åter igen skymta henne på banan. Hon valde att endast springa ett 60-lopp, varifrån hon fick med sig tiden 7.74 s. Härligt att ha Erica tillbaka igen! Läs mer om comebacken i veckans VF. Klicka här.

Henrik Larsson är nu ”fit for fight” på riktigt och inledde inomhussäsongen med att enkelt ta sig vidare till final, för att sedan plocka hem en guldmedalj på den fina tiden 6.73 s. En ypperlig säsongsdebut som lovar gott för framtiden.

En samlad lista på alla resultat från Örebro Indoor Games hittar ni här.

Kommande helg är det tävlingar i Växjö och Västerås som gäller! Lycka till alla götister!

/Simon K