Sex hallrekord på Götas ungdomsspel inomhus!

Under speciella förhållanden krävs innovativa lösningar. Götas Ungdomsspel inomhus genomfördes under helgen i en lite udda tappning, dock utan bortfall av mycket goda resultat. Seniorerna delades upp under tre dagar, ungdomsklasserna tävlade under begränsat antal under lördagen och de yngre grupperna tävlade på söndagen internt inom Göta.

Henrik Larsson började säsongen i Örebro med goda 6,73 s på 60 m, och under helgens tävlingar visade han återigen vad han går för. Utan motstånd rev Larsson av ett försöksheat på 6,64 s och sedan en final på 6,65 s, den förstnämnda tiden är den snabbaste som noterats i Sverige på tre år (!). Våxnäshallens banor är heller inte kända för att vara de snabbaste vilket indikerar att Henke har ännu snabbare tider på gång.

Lova Perman sprang i fredags 400 m där hon bjöds på bästa möjliga motstånd i form av Moa Hjelmer. Efter en frisk satsning var Lova ytterst nära att dra det längsta strået. Lova slutade tvåa på den fina tiden 55,23 s, endast sex hundradelar från Moa! Hennes bästa resultat kom dock på söndagens 800 m där hon kunde korsa mållinjen på den otroliga tiden 2:05,87! – tiden är endast fyra tiondelar från den snabbaste juniortiden genom tiden!

Kaiza Karlén smög igång säsongen med ett gäng fina hopp där det längsta mätte 6,23 m. Motståndet var hårt i en tävling där Maja Åskag och Karolina Svensson var två av de mest meriterade. Maja vann på 6,26, Svensson 2:a på 6,25 och Kaiza 3:a på 6,23. En jämn batalj och med mersmak för Kaiza som kunde glädjas åt sex genomförda hopp och en god säsongsinledning.

För Götas räkning så noterades många fler fina resultat. Även på junior- och ungdomssidan kunde vi se flertalet personliga rekord. Söndagens interna tävling för 8- 12 åringar innebar tävlingsdebut för många och ett koncept som gav mersmak. Det kommer att bli fler interntävlingar framöver!

Tävlingen kom att bli den sista som IF Göta arrangerade i Våxnäshallens lokaler. En trotjänare som nu ska bytas ut. Det blev hela sex (!) hallrekord under helgen, några av de tidigare rekorden noterades för över 30 år sedan.

  • Henrik Larsson – M 60 m – 6,64 s
  • Lova Perman – K 800 m – 2:05,87
  • Maja Åskag – K tresteg – 13,12 m
  • Jesper Hellström – M tresteg – 15,50 m
  • Sara Forssell – K vikt – 20,17 m
  • Alvin Reinebo – M 400 m – 49,35 s

En fullständig resultatlista hittar ni här.

Tack till alla medlemmar som gjorde helgen möjlig!

/Simon K