Nytt juniorrekord av Lova!

Så kom det resultat som Lova Perman har haft i sikte under hela inomhussäsongen. Under helgens tävlingar på Nordenkampen i Uppsala slog hon ett nytt svenskt juniorrekord på 800 m. Den noterade tiden 2:04.38 är över en sekund bättre än det tidigare rekordet från 2018!

Loppet blev en perfekt resa för Lova som från start tog hjälp av farthållaren (träningskompisen Tyra Landin) för att sedan ta rygg på den meriterade finska löperskan Sara Kuivisto. Förväntningarna var att finskan skulle dra ifrån ordentligt, men luckan bak till Lova blev inte så stor som man förutspått. Lova hängde på bra och pressade sin motståndare in över mållinjen. Draghjälpen gav henne en chans att visa sin verkliga kapacitet – ett efterlängtat lopp vilket syntes på glädjen hon utstrålade efter målgång.

Lova har redan meriter på seniornivå och det är lätt att glömma bort att hon faktiskt är född så sent som 2003. Att kunna gå in på ett seniormästerskap och prestera på det sättet hon gör är starkt och imponerande. Stort grattis Lova!

/Kansliet