Många tävlingar nu

Denna helg tävlade götister på tre olika tävlingar med fina resultat och placeringar. Kastarna begav sig iväg till Kringel kastet där vi bland annat hade ett personbästa, tre säsongs bästa och två vinster! 
I spjut tävlingen för män var Jakob Eriksson götisten som kastade iväg sitt första kast riktigt långt. Kastet landade på 71.28m vilket resulterade i ett person bästa och en tredje placering. Carolin Näslund kastade även hon spjut och vann K Spjut med 48.03.
Carolin Näslund var inte ända götisten som tog med sig en vinst hem från Kringel kastet utan Oscar Vestlund som deltog i slägga fick iväg släggan 66.07m som vad det längsta skägg kastet för dagen men även ett säsongs bästa för honom. 
Övriga SB: Erica Larsson (Diskus) 49.17 och Amanda Fridberg (Slägga) 51.80. 

Stefan Holm Spelen 
Under samma helg pågick också Stefan Holm Spelen i Kil dit många götister valde att åka och tävla. Höjdpunkten på tävlingen var när Lathifa Afrah sprang 400mh och klarade kvalgränsen till U18 EM. Hon klarade inte bara kvalgränsen utan sprang 7 tiondelar snabbare. STORT GRATTIS! 
Med många aktiva som tävlade lyckades götisterna lämna Kil med hela 53 nya PB och 7 SB. 

 Skararacet 
Henrik Larsson gjorde säsongs öppning i Skara där han deltog i M 100. I försöks heatet sprang han på 10.27 och var först över mållinjen. Han gick in i finalen med snabbaste kval tid och i final loppet stannade klockan på 10.35, med den tiden blev det även en vinst för Henrik Larsson!

Grattis och bra jobbat till alla som tävlade under denna helg! 

/Kansliet