Starka EM-insatser av Jonas och Henrik

Den gångna veckan har europamästerskapen i friidrott avgjorts i tyska München. Som vi tidigare berättat fanns både Jonas Leandersson och Henrik Larsson på plats för att tävla. Jonas kvalade till mästerskapet under april vid ett lopp i Hamburg där han noterade nytt personligt rekord och klubbrekord med 2.13.58. München bjöd på tuffare förhållanden men Jonas gjorde ett kanonlopp och höll sin plan. Med 2.16.54 var Jonas bäste svensk i mål och kanske den i fältet som var närmast det personliga rekordet proportionerligt sett. Bra mästerskapsdebut i friidrottssammanhang av Jonas!

Henrik presterade fina 10.31 som tvåa i sitt försöksheat över 100 meter och gick vidare till semifinal. I semifinal 1 av 3 sprang återigen snabbt med 10.28 i vindstilla. Med det slutade Henrik 6:a i semifinalen och det kom att krävas 10.16 för att få löpa final. Grymt bra insats av Henrik som presterar fullt i paritet med tidigare på året och som verkligen befäster en helt ny lägstanivå. Härligt!

/Johan