Starka götainsatster på Finnkampen

Finnkampen var tillbaka i Helsingfors efter flera år i Tammerfors. Nu var huvudstadens Olympiastadion färdigrenoverad och den klassiska landskampen var tillbaka på nästan lika klassisk mark.

Henrik Larsson tog en meriterande dubbelseger över 100 meter och 200 meter. Henrik imponerade i båda loppen och slog bra finsk motstånd. På 100 meter vann Henrik på 10.34 och slog Samuli Samuelsson som i år slagit finsk rekord med 10.16. På 200 meter sprang Henrik ner Samuel Purola som i år slagit finsk rekord med 20.45. Verkligen imponerande säsongsavslut av Henrik!

Olivia Weslien debuterade i landslaget och gjorde ett kanonlopp över 1500 meter. Tillsammans med Yolanda Ngarambe och Hanna Hermansson försökte de svenska tjejerna hänga av Sara Kuivisto. Med 200 meter kvar fick Olivia släppa nämn trio men krigade in i mål på en fin femteplats, bara 5 sekunder från segern och 1,5 från personliga rekordet och nästan lika nära klubbrekordet således. Ett bra första lopp av Olivia i blågult!

Jakob Eriksson gjorde även han debut och det är alltid tufft att gå in i spjutttävling mot Finland. Jakob kastade 65.10 i sitt första kast som också blev hans längsta för dagen. Med det blev han 6:a strax efter landsmannen Jakob Rahm. 14-8 i grenen blev det dock då Jakob Samuelsson tog två skalper på andra plats.

Carolin Näslund befäste sin plats som landets bästa spjuttjej. Carro kastade 49.61 och slutade 4:a i tävlingen som gick till Finland med 16-6.

Hanna Karlsson följde upp och avslutade en fantastiskt säsong med att springa in som 4:a på 400 meter häck med 58.16. Med det var Hanna näst bästa svenska efter Moa Granat. Finland tog grenen med 14-8. Hanna sprang också sista sträckan på 4×400 meter där Finland vann.

I ungdomsfinnkampen startade Lathifa Afrah på 400 meter häck och kom tvåa i loppet som bästa svensk. Lathifa sprang också tredje sträckan över 4×400 meter men där fick Sverige se sig slagna. Lathifa klockades dock för fina 55.2. Alexander Oliver fullbordade en svensk dubbelseger på 100 meter i pojkkampen med fina 11.00. Ella Holmqvist sprang 800 meter och slutade 3:a med fina 2.15.63.

Sverige vann alla kamper under helgen så alla våra klubbkompisar bidrog till segrar!

Samtliga resultat finns här och sändningarna från helgen kan du se här.

/Johan