Lag-USM – Götas ungdomar slutade på 10:de plats

Under helgen var IF Götas ungdomar på LAG-USM i Huddinge. Då det är förkylningstider hade vi en hel del återbud framförallt på tjejsidan men fick ihop ett bra lag som åkte österut och gjorde en mycket fin insats.

Först ut för dagen var två kastare:   Isak Holmgård i kula och Annie Engelbrektsson Jonsson i diskus. Isak springer normalt medeldistans men tog på sig att stöta kula och fick iväg kulan 8.00 m och fick med sig en poäng. Annie kastade ett nytt pers på 22.50 m och plockade även hon en poäng. Samtidigt sprang Ali Dawood 110m häck för första gången någonsin och plockade 3 poäng. Direkt efteråt gick han till stavhoppet och lyckades i sin första stavtävling OCH stavträning någonsin komma över 2.18 m och plockade 1 poäng. Han blev hjälten för dagen som tog på sig två grenar han aldrig tidigare tävlat i! Ett extra tack till Emil Nilsson för excellent coachande och snabbkurs i stavhoppets gåta!

Emma Hjelm sprang 100m häck och slutade 10:a samtidigt som Alexander Oliver hoppade ett nytt pers i längdhopp på 6.38 m och placerade sig 5:a. Jacob Åhman sprang 2000 m hinder på 6.39.54 och kom in på åttonde plats, och var glad att han inte snubblat på något hinder under loppet 😊

Tjejerna hade en hektisk timme med 100m, spjut, höjd och tresteg direkt efter/samtidigt med varandra. Irma Jonhed sprang 100m och slutade 10:a och fick kasta sig till spjutet som började 5 min senare där hon kastade ett nytt pers på 28.05 m och placerade sig 10:a även där.

Emma Hjelm hoppade höjd samtidigt som Märta Lundström Larsson hoppade tresteg. Emma hoppade 1.45m denna dag och slutade 10:a, och Märta hoppade ett nytt pers på 10.48 m och slutade 7:a.

Alexander fick stressa direkt från längden till 200m, där han sprang ett kontrollerat lopp på 22.34 s som gav honom en andraplats. Meija Peterson stod för vår enda grenseger denna dag, på 3000 m där hon spurtade om Uppsala i sista kurvan och defilerade i mål på tiden 9.55.64.

På kastplanen pågick samtidigt killarnas släggtävling där Fredrik Jansson fick kasta med en 5 kg tung slägga för första gången och gjorde det med den äran, bara en meter kortare än sitt pers med en lättare slägga tog han 10:e plats med ett kast på 27.01 m.

Ett nytt pers stod även Lathifa Afrah för, när hon vann sitt heat på 400 m på tiden 56.54 s och slutade som totaltvåa. Mycket starkt sprunget! Nils Erixson avslutade de individuella grenarna med att springa knappt över personligt rekord på 800m och placerade sig på åttonde plats.

Avslutningsvis sprangs det stafett över 4x100m. Killarna började och efter lite strul med att ett annat lag sprungit in på vår bana vid första växeln, sprang och växlade killarna bra. I laget sprang Isak, Alexander, Jacob och Ali – de kom 11:a på tiden 47.04.

Tjejerna sprang i det första av två heat med laguppställningen Märta, Irma, Lathifa och Ida Kristiansson. Under andra sträckan sprang man upp i ledningen och denna förvaltades väl och de vann övertygande sitt heat. Tiden 44.82 s räckte till en tredjeplats totalt. Snyggt jobbat!

Vi tackar för en mycket underhållande tävling och kan konstatera att det är svårt att vara två coacher när det pågår fyra grenar samtidigt! Vi är mycket imponerade av hur ni stöttade varandra, gav tips och råd och hjälpte till. Lagandan var verkligen på topp denna helg!

/Coacherna Anna Jonhed och Emil Nilsson